Malpraxisul medical. Răspunderea civilă medicală

Malpraxisul medical. Răspunderea civilă medicală
Preț: 119,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2010
Pagini: 888
Format: 14,5X21,5
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Domnul Florin I. Mangu a realizat, deşi nu are şi pregătire medicală, o interesantă şi, prin întinderea ei, o monumentală lucrare în care a reuşit să ofere literaturii noastre de specialitate un adevărat tratat despre răspunderea civilă pentru pagubele cauzate pacienţilor prin ceea ce evocator, dar fără o cuprinzătoare acoperire, este desemnat ca fiind „malpraxisul medical”. Demersul autorului a fost posibil de desfăşurat şi finalizat datorită unei pregătiri profesionale de excepţie a acestuia. Conţinutul lucrării, problematizările la care recurge, precum şi soluţiile pe care le propune ori le afirmă şi argumentează ştiinţific ne arată că autorul este un jurist pe deplin format, care stăpâneşte foarte bine instrumentele cercetării ştiinţifice şi are cunoştinţe temeinice în sfera dreptului civil, îndeosebi în materia contractelor şi în domeniul răspunderii civile.

Lucrarea este bine scrisă, autorul având o experienţă semnificativă în activitatea didactică şi de cercetare ştiinţifică. Stilul şi formulările sunt personale; exprimarea este clară şi limbajul ştiinţific, de specialitate, bogat şi nuanţat. Fraza este elegantă, clară şi plăcută la lectură. Autorul recurge şi la neologisme, fără însă a-i fi imputabilă o folosire abuzivă a acestora. Aparatul critic este corect utilizat, ceea ce relevă probitate ştiinţifică, aspect deloc de neglijat.

În concluzie, lucrarea este o realizare ştiinţifică amplă, profundă şi cuprinzătoare, care se remarcă printr-un bogat conţinut ideatic, prin creativitate şi originalitate, ceea ce îi conferă valoare contributivă la studiul răspunderii civile medicale.

prof. univ. dr. LIVIU POP,
şeful Catedrei de Drept Privat din cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.023 sec