Luni de fiere

Luni de fiere
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2005
Pagini: 272
Format: 13X20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Să spui "cuplul modern este în criză" e aproape un pleonasm, pentru că tocmai criza este ceea ce-şi doreşte un cuplu în ziua de azi. Scopul unui cuplu nu mai este să reziste cât mai mult timp, bărbatul şi femeia vor să trăiască, să experimenteze cât mai mult, aşa că adesea ei preferă separarea, oricât de dureroasă ar fi aceasta, unei supravieţuiri monotone. Prin urmare, cuplul modern însuşi declanşează criza, pentru că nu mai doreşte, ca în cazul cuplului de ieri, să dăinuiască cât mai mult, orice s-ar întâmpla, la bine şi la rău. Cuplul de azi are nevoie de o anumită intensitate. Şi această nevoie duce uneori la dorinţa de a se separa atunci când intensitatea nu mai este mulţumitoare. Deci cuplul modern îşi iubeşte propria criză, lucru care îi explică fragilitatea.

Pascal Bruckner, interviu în Elle, ediţia română

Cu greu poate fi concepută o meditaţie mai tulburătoare, cu mijloace literare, despre dilemele cuplului contemporan şi dintotdeauna. Şi-a epuizat monogamia într-adevăr toate resursele, aşa cum pare a ne convinge Franz, unul dintre personajele principale ale cărţii? Şi dacă da, cu ce poate fi înlocuită? Depăşirea oricărei limite în apropierea sexuală contribuie la menţinerea sau la destrămarea iubirii? Poate ura să lege doi oameni mai puternic decât iubirea? Iată tot atâtea întrebări la care Luni de fiere de Pascal Bruckner te invită să reflectezi.

Vasile Dem. Zamfirescu

"Cel mai interesant aspect al revoluţiei sexuale?. Există mai puţine tabuuri, suntem mai liberi, putem face dragoste cu cine dorim, desigur, dacă persoana respectivă o vrea. Deci, am câştigat mult timp de pe urma revoluţiei sexuale, e ceva agreabil, femeile au devenit mai libere, ăsta e un beneficiu imediat, însă mai sunt şi altele: e mai uşor să ai aventuri în Europa occidentală decât în Afganistan, de exemplu, sau în Pakistan.
Libertatea are avantaje enorme."

Pascal Bruckner, interviu în revista FHM

"Eu nu scriu romane erotice obişnuite, gen foarte exploatat astăzi. În cărţile mele, sexul serveşte întotdeauna la altceva, în general la explorarea de teritorii necunoscute sau la refuzul limitelor."

Pascal Bruckner, interviu în Playboy, ediţia română

De acelaşi autor, la Editura Trei:

- Hoţii de frumuseţe
- Căpcăunii anonimi
- Mizeria prosperităţii
- Euforia perpetuă
- Iubirea faţă de aproapele
- Noua dezordine amoroasă (În colaborare cu Alain Finkielkraut)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.043 sec