Lumea Sofiei

Lumea Sofiei
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 462
Categoria: Romane

DESCRIERE

Lumea Sofiei este un roman despre istoria filosofiei pentru copii, adolescenti si adulti, vandut in peste 50 de milioane de exemplare.

In parte roman de aventura (in lumea cunoasterii) si in parte tratat (accesibil) de istoria filosofiei, parcurgem prin ochii unei fetite istoria gandirii, de la Platon si Socrate pana la Freud, Darwin, Heidegger sau Sartre, iar aventura Sofiei devine aventura cititorului insusi.

Lumea Sofiei este o carte care nu trebuie sa lipseasca din biblioteca unui elev si nici din biblioteca unui adult.

O fetita, aflata la limita tulburatoare dintre copilarie si adolescenta, primeste intr-o zi un mesaj de la un necunoscut, continand o singura fraza : Cine esti tu ?.

Este inceputul unei serii de scrisori care contin un adevarat curs de filosofie, incepand cu presocraticii si ajungand pana la Freud, Darwin, Heidegger sau Sartre si totodata inceputul aventurii Sofiei, care devine aventura cititorului insusi.

Suntem oare, ca si Sofie, personaje intr-o carte sub ochii unui cititor care este si el personaj intr-o carte ? Suntem oare, prinsi in jocul textualist al unei repetitii infinite ?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.017 sec