Linii de Umbra

Linii de Umbra
Preț: 32,70 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 303
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

carte-cult care a schimbat vietile mai multor generatii din Asia si care se studiaza în universitati. O carte inclusa in enciclopedia 1001 de carti de citit intr-o viata. O carte care a primit Premiul Academiei Nationale de Litere a Indiei

Original, complex, inovator, greu de uitat… Începând la Calcutta, în anii saizeci, romanul lui Amitav Ghosh urmareste doua familii – una din Anglia, cealalta din Calcutta – ale caror vieti se întrepatrund în mod tragic.

Naratorul, caruia nu îi aflam numele, încearca sa recompuna, din amintiri personale, frânturi de conversatie si povestiri ale altora, viata celor care i-au marcat existenta, începând cu Ila, verisoara pe care o iubeste de când se stie, si sfârsind cu Tridib, verisorul, personaj învaluit în mister.

Constient ca exista ceva care îi sca­pa, povestitorul urmareste mersul evenimentelor înainte si înapoi în timp, de la izbucnirea celui de-al doilea Razboi Mondial si pâna la sfârsitul secolului al XX-lea, de-a lungul mai multor decenii de violenta în Bengal, dovedind o sensibilitate iesita din comun, o inocenta care transforma povestea lui într-o cronica personala, inteligenta si dureroasa a vremurilor pe care le traieste.

Si în sfârsit un secret coplesitor i se dezvaluie, când e prea târziu, pentru toti cei implicati

Linii de umbra, Amitav Gosh

Cu precizie proustiana... examineaza ceea ce ne uneste si ceea ce ne desparte. Un scris calm si plin de forta… în care se arata cum detaliile si amin­tirile dau forma vietilor noastre la fel de intens ca eveni­men­tele de o importanta globala.
(Publishers Weekly)

Un maestru al stilului. Un roman stralucit.
(The New York Times Book Review)

Uluitor... amuzant, trist, întelept si de o anvergura cu adevarat internationala.
(The New York Times Book Review)

Un roman uluitor, o opera rara. Ghosh abordeaza diverse probleme de esenta filosofica, împartasindu-i-le cititorului cu o blândete, o gingasie care reflecta transparenta personajului narator. În timp ce tragedia e gata sa erupa, romanul este traversat de un fir rosu, al umorului si al dibaciei limbajului...
(New Republic)

Toate scenele, zugravite din câteva trasaturi apasate si graitoare de penel, staruie în memorie…
(The Washington Post)

Romanul lui Ghosh împleteste laolalta vieti personale si evenimente publice (...) cu o iscusinta foarte rara... Cartea este ambitioasa, amuzanta, patrunzatoare.
(A.K. Ramanujan)

Modurile în care evenimentele globale se infiltreaza în fermecatoarea coregrafie a vietilor private se contureaza foarte abil. O excavare revelatoare – si satisfacatoare – prin filoanele memoriei unei familii.
(Kirkus Reviews)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.034 sec