LIMBA SI LITERATURA ROMANA STANDARD 2014. CLASA A IX-A

LIMBA SI LITERATURA ROMANA STANDARD 2014. CLASA A IX-A
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-1532-9
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 288
Categoria: Clasa a IX-a

DESCRIERE

Lucrarea de fata este conceputa ca o noua modalitate de invatare, integrata (inter- si transdisciplinara), functionala si aplicativa, a limbii si literaturii romane in perioada scolaritatii obligatorii, in conformitate cu tendintele metodologice actuale, care pun accent pe formarea competentelor de comunicare necesare in toate domeniile de cunoastere si de activitate.
Elaborata conform programei de limba si literatura romana, lucrarea este mai bogata decat un manual; ea contine toate cele zece teme de studiu recomandate de programa (Adolescenta; Familia; Iubirea; Lumi fantastice; Confruntari etice si civice; Joc si joaca; Scoala; Scene din viata de ieri si de azi; Aventura, calatorie; Personalitati, exemple, modele), dand profesorilor posibilitatea sa aleaga o tema sau alta in functie de profilul si specializarea claselor si de numarul de ore pe saptamana si, de asemenea, conform principiului accesibilitatii in raport cu nivelul dezvoltarii intelectuale si de cultura generala al elevilor. Un capitol separat il constituie Literatura si alte arte, in care se studiaza relatia dintre literatura si alte limbaje artistice.

Profesorii au posibilitatea de a-si elabora propriul portofoliu si de a-l completa cu o serie de instrumente didactice marcate cu PP, intr-o maniera rapida, sigura si printabila, logandu-se pe site-ul editurii, www. Qedu. ro, site-ul e-portofoliului cadrelor didactice. Elevii, indrumati de profesor, isi pot crea propriul e-portofoliu al disciplinei, pe site-ul www. Qvis. ro, dar au si posibilitatea de a nota compunerile, creatiile si reflectiile proprii, pe care sa le impartaseasca prietenilor, colegilor pasionati de lectura si scriere creativa. In acest sens, am notat cu PE secventele de invatare pe care elevii le vor consemna in portofoliul/e-portofoliul disciplinei.

Acest auxiliar este completat si de un instrument didactic suplimentar digital gratuit care organizeaza in mod concret competentele prevazute de programa. Folosind codul de acces online pe site-ul www. edituraparalela45. ro se pot obtine si alte materiale didactice (teste pentru fiecare unitate, insotite de bareme de corectare si sugestii de rezolvare, galerii de imagini, lectii viodeoproiectabile in clasa si planuri de lectie, miniproiecte, demersuri didactice explicate, prezentari in format Power Point, dosare pedagogice, linkuri utile catre resurse video si audio etc.).

Folosita in clasa, sub indrumarea directa a profesorului, sau acasa, in activitatea independenta, lucrarea de fata se va dovedi eficienta si stimulativa atat pentru elevi, cat si pentru profesori si parinti.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0673 sec