Limba si literatura romana. Manual pentru clasa a VII-a - Samihaian, Florentina

DESCRIERE

Ne-am propus sa scriem un manual deopotriva prietenos si serios, cu ajutorul caruia elevii sa inteleaga ca a sti sa comunice (adica sa asculte, sa vorbeasca, sa citeasca si sa scrie) inseamna sa poata descoperi o seama de lucruri interesante despre lume si despre ei insisi, dar si sa fie performanti la orice disciplina scolara. Am dorit ca acest manual sa le starneasca elevilor curiozitatea, sa le dezvolte gandirea critica, creativitatea si sensibilitatea pentru frumos. Am incercat sa cream punti intre scoala si viata, astfel incat tinerii sa descopere un sens in ceea ce invata si sa-si asume aceasta experienta de cunoastere." (Autorii)

Parcursul manualului propune un itinerar de explorare a lumii din jur cu instrumentele specifice disciplinei limba si literatura romana. Incepem prin a va invita intr-o Calatorie in necunoscut, continuam cu o perspectiva asupra valorilor umane esentiale - Aproape de ceilalti - si propunem apoi o incursiune in taramul launtric - Harta sentimentelor.

Cum in jur se petrec insa adeseori intamplari inexplicabile, exploram mai departe Granite intre lumi si universul Lumii de pe scena. Calatorind, apar mereu prefaceri si in noi insine; la final, le oferim tinerilor ocazia sa se priveasca iarasi in oglinda Cunoasterii de sine.


Autori: Florentina Samihaian, Sofia Dobra, Monica Halaszi, Anca Davidoiu-Roman, Horia Corches
ISBN: 978312000000
Nr pagini: 212
Format: Inaltime: 29 cm, latime: 21 cm, grosime 1 cm, greutate 250 g
Anul aparitiei: 2019

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0156 sec