Limba si literatura romana. Auxiliar clasa a IV-a (ANP)

DESCRIERE

Auxiliarul se adreseaza elevilor care studiaza Limba si literatura romana dupa manualul aprobat de M.Ed.C. in 2006, cod ANP.
Conceputa cu aceeasi structura ca si celelalte auxiliare din serie (clasele a II-a si a III-a), lucrarea este un instrument deosebit de util pentru elevi, invatatori si parinti, contribuind decisiv la invatarea limbii romane de catre copii.
Fiecare text de studiu este abordat sistemic, prin teme ce vizeaza toate compartimentele limbii (fonetica, ortografie-ortoepie, lexic, gramatica, stilistica) si toate etapele demersului de receptare a textului literar.
In deplina concordanta cu programa scolara, se pune accentul pe esentializare, prin formularea planului de idei, simplu si dezvoltat, pe redarea continutului, prin povestire si rezumat, pe elemente de caracterizare a personajului literar.
In ceeea ce priveste textele lirice, elevii sunt dirijati, pas cu pas, in selectarea cuvintelor si expresiilor-cheie, care poarta incarcatura afectiv-semantica a textului, in evidentierea altor elemente specifice textului liric.
Partea finala a auxiliarului contine lucrari ale elevilor, ca exemplificari ale tipurilor de compuneri abordate sau ca posibile modele pentru copii. Fragmentele de lectura inrudite tematic cu textele studiate vin, de asemenea, in sprijinul elevilor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0202 sec