Limba si literatura romana. Auxiliar clasa a III-a (ANP)

DESCRIERE

Auxiliarul se adreseaza elevilor care studiaza Limba si literatura romana dupa manualul aprobat de M.Ed.C. in 2005, cod ANP.
Pe primele pagini lucrarea contine exemplificari ale celor mai des intalnite ortograme, ceea ce inlesneste invatarea scrierii corecte de catre micul scolar.
In sprijinul aceluiasi obiectiv - scrierea corecta - auxiliarul abordeaza fiecare text din manualul mentionat si cuprinde numeroase secvente de ortografie: completarea unor structuri eliptice, exemplificari dupa modele date, alegerea variantei corecte dintre cele mai multe forme etc.
O importanta deosebita se acorda secventelor care vizeaza precizarea si activizarea vocabularului prin identificarea explicatiei fiecarui termen nou, a sinonimelor si antonimelor unor cuvinte date, prin precizarea sensurilor diferite ale unui cuvant in functie de context.
Auxiliarul propune teme interesante in sprijinul activitatii de formulare a planului de idei, de receptare a mesajului oricarui text literar, de cultivare a exprimarii corecte, orale si scrise.
Fragmentele de lectura, alese in concordanta cu textele propuse sau in continuarea acestora, largesc orizontul de cunoastere al micului scolar, indemnandu-l spre universul minunat al cartii.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0150 sec