LIMBA SI LITERATURA ROMANA. AUTORI CANONICI. GHID DE PREGĂTIRE PENTRU TEZE ŞI BACALAUREAT

LIMBA SI LITERATURA ROMANA. AUTORI CANONICI. GHID DE PREGĂTIRE PENTRU TEZE ŞI BACALAUREAT
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 160
Format: 16,5x23,5
Categoria: Bacalaureat 2021

DESCRIERE

Lucrarea de faţă îşi propune să răspundă cerinţelor formulate în Programa de limba şi literatura română pentru liceu şi examenul de bacalaureat, incluzând operele studiate la clasă ale autorilor canonici, cu scopul de a fi un instrument eficient în pregătirea elevului atât pentru tezele semestriale, cât şi pentru examenul final.

Autoarea a renunţat la forma comentariului literar în favoarea unei structuri flexibile, care conţine în mod sintetic informaţia teoretică şi istorico-lite rară fundamentală, constituind un model analitic interpretativ deschis.

GHID DE PREGĂTIRE PENTRU TEZE ŞI BACALAUREAT

Structura pe care o propune profesoara Cristina Popa oferă suportul necesar formulării unor răspunsuri adecvate, dar bazate pe creativitate şi originalitate. Capitolele sunt ordonate în funcţie de genuri şi specii literare, fiecare cuprinzând următoarele secţiuni: teoria speciei literare, autorul textului ales pentru ilustrare (caseta biobiblio grafică sugestivă), modelul interpretativ, bibliografia critică selectivă.

De asemenea, trimiterile la exegeza de referinţă au un scop formativ, stimulator.
Despre autor


Cristina Popa

CRISTINA POPA, doctor în Filologie, profesor la Colegiul German „Goethe”. Este autoare de manuale şi auxiliare şcolare dintre care: Modele de analiză a textului literar, Poetica romanului. Antologie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.050 sec