Limba moderna germana, nivel A1. 2 - Motta, Giorgio

DESCRIERE

Manualul cuprinde doua module, fiecare fiind alcatuit la randul sau din trei lectii. Modulele incep cu o secventa intro in care este prezentata, in imagini atractive, tema-cadru, avand rolul de a capta atentia elevilor. Tot aici, in caseta Wir lernen, sunt anuntate obiectivele care urmeaza sa fie atinse.

In cele trei lectii ale fiecarui modul sunt prezentate situatii din viata cotidiana a preadolescentilor, sustinute vizual prin imagini relevante. Aspectele gramaticale sunt corelate cu aceste situatii, astfel incat introducerea lor se produce ciclic si cu pasi mici, facilitand intelegerea. Rubrica Memo sintetizeaza informatiile gramaticale aparute in lectie, iar expresiile noi sunt prezentate in casetele So sagt man''s.

Fiecare lectie trateaza cel putin un aspect de fonetica prin exercitii de pronuntie cu suport audio, iar la sfarsitul fiecarui modul, pe pagina Das Lehrbuch prasentiert, este abordat un aspect cultural specific spatiului germanofon. Secventa intitulata Projekt are rolul de a-i antrena pe elevi intr-o activitate de echipa, in care sa foloseasca practic cunostintele asimilate, pentru a realiza impreuna un produs ce poate fi folosit ulterior la curs. Fiecare modul se incheie cu o sinteza a aspectelor gramaticale (Meine Grammatik) si cu o pagina dubla de autoevaluare: Das kann ich schon. La sfarsitul manualului exista lista alfabetica a cuvintelor si glosarul german - roman, care cuprinde vocabularul celor sase lectii. Sunt prezente, de asemenea, si activitati de invatare integrate in scurte secvente video, care ii infatiseaza pe protagonisti - Jan, familia si prietenii sai -, in diferite situatii din viata reala.

Deoarece fiecare lectie introduce noi experiente de viata ale acelorasi personaje, continutul manualului este autentic si le permite elevilor sa invete limba germana prin prisma intereselor specifice varstei. Tipurile de text sunt si ele specifice universului preadolescentilor - chat, haul, discutii pe forum, comentarii si dialoguri pe Skype -, incurajand invatarea multimedia, de tip interdisciplinar, in acord cu cerintele moderne ale predarii limbii germane ca limba straina.

Prelucrare dupa Maximal A1. Deutsch fur Jugendliche. Kursbuch de Giorgio Motta, Elzbieta Krulak-Kempisty, Claudia Brass, Dagmar Gluck (C) Ernst Klett Sprachen GmbH, 70178 Stuttgart, Germany, 2019

ART KLETT propune elevilor si profesorilor din Romania seria Maximal a editurii germane Klett Sprachen, partenerul nostru pentru aceasta disciplina si un nume de referinta intre editurile care publica materiale destinate invatarii limbilor straine.

Seria Maximal a primit in anul 2017 cel mai important premiu european, pentru manuale si resurse educationale: Medalia de Aur BELMA.

Acest manual scolar este realizat in conformitate cu Programa scolara aprobata prin Ordinul ministrului educatiei nationale nr. 3393/28. 02. 2017.


Autori: Giorgio Motta, Elzbieta Krulak-Kempisty, Claudia Brass, Dagmar Gluck, Andreea Rusen, Evemarie Draganovici
ISBN: 978312000000
Nr pagini: 106
Format: Inaltime: 29 cm, latime: 21 cm, grosime 1 cm, greutate 200 g
Anul aparitiei: 2019

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec