Libertatea de exprimare Reglementare. Principii. Jurisprudenta

Libertatea de exprimare Reglementare. Principii. Jurisprudenta
Preț: 49,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 464
Categoria: Penal

DESCRIERE

Data aparitiei: Decembrie 2012


Limitele in care poate fi exercitata libertatea de exprimare, concordanta cu celelalte drepturi si libertati fundamentale, constituie o tema de mare actualitate, necesitand clarificari conceptuale si solutii jurisprudentiale in acord cu standardele moderne de protectie a demnitatii umane.

Prezenta lucrare, fara a-si propune sa fie exhaustiva, are ca obiectiv analiza cadrului de reglementare a libertatii de exprimare si a admisibilitatii restrictiilor de natura penala ce pot fi aplicate la nivel national, subliniind in mod constant starea conflictuala ce poate exista intre libertatea de exprimare si alte drepturi sau valori fundamentale.

Ideea centrala a lucrarii se raporteaza la caracterul relativ al libertatii de exprimare si posibilitatea limitarii exercitiului acesteia, prin masuri adoptate la nivel national, masuri care trebuie sa fie in concordanta cu exigentele de compatibilitate prevazute de art. 10 al Conventiei europene a drepturilor omului, supuse unei interpretari restrictive din partea instantei europene de contencios al drepturilor omului, cu respectarea principiului proportionalitatii si a marjei nationale de apreciere.
Date tehnice

Titlu: Libertatea de exprimare
Pret: 49, 90 RON
ISBN: 978-606-18-0114-5
Format: A5
Pagini: 464

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.045 sec