LENINGRAD. Tragedia unui oras sub asediu, 1941-1944

LENINGRAD. Tragedia unui oras sub asediu, 1941-1944
Preț: 37,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 560
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

„Am citit Leningrad, cartea Annei Reid, cu multă admiraţie. Este o relatare superbă – bine scrisă şi bine documentată – şi mai presus de toate oferă o reevaluare onestă a miturilor referitoare la asediu.” – ANTONY BEEVOR, AUTORUL CĂRŢII STALINGRAD

La doar 11 săptămâni după ce Hitler a atacat Uniunea Sovietică, armata germană a încercuit Leningradul (astăzi Sankt Petersburg). Oraşul a rămas sub asediu doi ani şi jumătate, timp în care au pierit peste 700 000 de oameni, adică unul din trei locuitori. Folosind informaţii din jurnale, memorii şi rapoarte oficiale, Anna Reid oferă o descriere amănunţită a vieţii din timpul blocadei, insistând pe lipsa alimentelor, a apei şi a combustibilului, pe alienarea sentimentelor şi a legăturilor de familie, dar prezentând şi fapte de curaj şi sacrificiu de sine.

Autoarea încearcă să ofere răspuns la întrebări precum: Cine poartă vina pentru numărul mare de morţi, Stalin sau Hitler? De ce oraşul nu s-a predat şi nici nu a căzut pradă anarhiei? Cine avea drept de viaţă şi de moarte asupra locuitorilor?



Impresionantă prin originalitatea şi stilul său, oferindu-ne şi imagini-document elocvente, cartea Leningrad. Tragedia unui oraş sub asediu ne ajută să înţelegem mai bine firea umană şi o epocă istorică.
Despre autor


Anna Reid

ANNA REID a studiat dreptul la Oxford şi istoria Rusiei la Şcoala de Studii Slavone şi Est - Europene de la University College din Londra. Şi-a început cariera în consultanţă şi jurnalism de business; între 1993 şi 1995 a locuit la Kiev, unde a fost corespondent în Ucraina pentru The Economist şi The Daily Telegraph, şi din 2003 în 2007 a participat la un program pentru politică externă în cadrul instituţiei de drept privat (think tank sau laborator de idei) Policy Exchange. Este autoarea cărţilor The Shaman’s Coat: A Native History of Siberia şi Borderland: A Journey Through the History of the Ukraine. Locuieşte în vestul Londrei cu soţul şi băieţii ei.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec