Legistica formala Introducere in tehnica si procedura legislativa. Editia a V-a, revizuita si completata

Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2012
Pagini: 224
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Legistica formala, asa cum a fost conceputa, nu se poate opri la tehnica redactarii actelor normative. Ea trebuie sa isi urmeze drumul pana la capat, respectiv sa imbine exigentele tehnicii legislative cu cele ale procedurii legislative pentru a supraveghea integritatea procesului legislativ. Pe acest fond, sunt abordate nu numai problemele legate de esenta tehnicii legislative (ierarhia legilor, structura actului normativ etc.), dar si cele privitoare la procedura parlamentara si extraparlamentara a elaborarii legii. O atentie deosebita, in acest context, se acorda procedurii legislative ordinare, procedurilor legislative speciale si, mai ales, procedurii legislative complementare, specifica delegarii legislative.

In acest sens, Legistica formala ofera raspunsuri la intrebari inevitabile in procesul guvernarii: Ce act normativ trebuie adoptat intr-o situatie data? Cine si cum elaboreaza proiectul actului normativ? Care Camera a Parlamentului urmeaza a fi sesizata? Cum se contracareaza opozitia parlamentara? Cum poate fi accelerat procesul legislativ? Cand si cum poate fi exercitat lobby-ul parlamentar? etc.

Privita prin prisma metodologica, lucrarea reprezinta o abordare pluridisciplinara. Ea face parte, din acest punct de vedere, din categoria stiintelor consacrate bunei guvernari. Semnificativ, in acest sens, este faptul ca abordarea problemelor tehnice este obiectiv legata de realitatile sociale la care se raporteaza.

Date tehnice

Titlu: Legistica formala
Pret: 30, 00 RON
ISBN: 978-973-127-893-3
Format: Academic
Pagini: 224
Data aparitiei: Septembrie 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0129 sec