Legislatia familiei - actualizat 7 octombrie 2013

Legislatia familiei - actualizat 7 octombrie 2013
Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-522-563-3
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 232

DESCRIERE

Lucrarea de fata cuprinde principalele reglementari in materia dreptului familiei cu privire la casatorie, regimuri matrimoniale, divort, relatiile de rudenie si ocrotirea copiilor, reglementate prin noul Codul civil si noul Cod de procedura civila.

Am inclus si normele metodologice care reglementeaza divortul in fata notarului public si divortul pe cale administrativa. Ambele reglementari cuprind anexele cu toate formularele utile in materie.

De asemenea, cele 2 legi importante in promovarea si protectia copilului: Legea nr. 273/2004 privind procedura adoptiei, republicata, si Legea nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului sunt actualizate la data de 7 octombrie 2013.

Am surprins si modificarile aduse prin Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004, noutatile privind:
– definirea locuintei copilului si introducerea unor prevederi exprese privind posibilitatea partajarii acesteia in timp;
– legaturile personale ale copilului cu parintele la care nu locuieste;
– procedura inregistrarii nasterii copilului pentru cele trei categorii de copii: parasiti in unitati sanitare care au in structura sectii de nou-nascuti si/sau de pediatrie, parasiti in alte unitati sanitare si gasiti;
– protectia copilului cu parinti plecati la munca in strainatate;
– obligarea parintelui apt de munca, de catre instanta, sa presteze actiuni sau lucrari de interes local in situatia in care plata contributiei la intretinerea copilului nu este posibila;
– sanctionarea parintilor in cazul folosirii copilului in activitati de cersetorie, a cadrelor didactice in situatia aplicarii de tratamente umilitoare sau degradante, a serviciilor publice de asistenta sociala pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin sau a directiilor generale de asistenta sociala si protectia copilului in cazul neindeplinirii atributiei referitoare la verificarea si solutionarea sesizarilor privind cazurile de abuz, neglijare, exploatare si orice forma de violenta asupra copilului.


Titlu: Legislatia familiei - actualizat 7 octombrie 2013
Autori: ***
Editura: Hamangiu
Pagini: 232
Data aparititei: 22 Octombrie 2013
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-522-563-3

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0324 sec