Legea societăților. Comentariu pe articole Editia 5 - Stanciu Cărpenaru

Preț: 249,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-606-18-0330-9
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 960
Categoria: Comercial

DESCRIERE

Despre lucrare

Concepută exclusiv pentru practicienii dreptului, această lucrare şi-a dovedit valoarea şi utilitatea începând cu prima ediţie publicată în anul 2001. Aflat la a 5-a ediţie, acest instrument de lucru reprezintă o lucrare de referinţă şi o adevărată sursă de informaţii practice!

Datorită concepţiei care a stat la baza elaborării ei, lucrarea s-a bucurat de o foarte bună apreciere în rândul specialiştilor. Cu deosebire, practicienii dreptului au asimilat această lucrare ca un instrument indispensabil pentru găsirea rapidă a unor idei care să le motiveze soluţiilor în complicatele probleme juridice ale activităţii.

Necesitatea unei noi ediţii

Adoptarea noului Cod civil, care a intrat în vigoare în 2011, a determinat consacrarea sistemului unitar (monist) de reglementare a raporturilor de drept privat, având drept consecinţă „civilizarea” aporturilor juridice comerciale, adică transformarea raporturilor juridice comerciale în raporturi civile guvernate de Codul civil şi, totodată, încetarea existenţei dreptului comercial.
Noul Cod civil şi mai cu seamă noul Cod de procedură civilă au adus modificări substanţiale şi în privinţa terminologiei folosite de legiuitor. Astfel, titlul legii şi implicit al lucrării a fost modificat în „Legea societăţilor”.
Ediţia 5 a lucrării reprezintă o radiografie „la zi”, sub aspect legal, deopotrivă şi jurisprudenţial, a regimului juridic al societăţilor reglementate de Legea nr. 31/1990, în condiţiile noului Cod civil.

Lansarea lucrării

În data de 9 mai 2014, cu ocazia celei de-a X-a ediţii a Conferinţei Dreptul Afacerilor, va avea loc, în jurul orei 13: 00 lansarea lucrării în prezenţa autorilor şi a invitaţilor acestora. Pentru mai multe detalii despre eveniment, puteţi accesa pagina Conferinţei AICI

Din cuprins

textul „la zi” al Legii societăţilor
analiza dispoziţiilor Legii nr. 31/1990, cu luarea în consideraţie a dispoziţiilor noului Cod civil, în special, dispoziţiile privind contractul de societate şi cele privind regimul persoanei juridice
modificările aduse Legii nr. 31/1990, prin O. U. G. nr. 43/2010, O. U. G. nr. 54/2010 şi O. U. G. nr. 90/2010, Legea nr. 202/2010, O. U. G. nr. 37/2011, Legea nr. 71/2011, O. U. G. nr. 2/2012, Legea nr. 76/2012, O. U. G. nr. 47/2012 şi Legea nr. 187/2012
noi informaţii doctrinare şi jurisprudenţiale din lucrările şi culegerile de practică judiciară publicate în domeniu
terminologia impusă de reglementările legale în vigoare

Puncte forte

analize ample din punct de vedere teoretic şi practic
soluţii originale şi temeinic argumentate
bogăţia informaţiilor doctrinare şi jurisprudenţiale
abordarea tematicii după modele de succes din literatura juridică germană
stil redacţional precis prin recursul permanent la realitatea practică
referinţe bibliografice relevante pentru fiecare articol în parte
index alfabetic bogat şi relevant pentru tematica societăţilor
format academic (165x235 mm), cartonat

Despre autori

Specialişti recunoscuţi în domeniu, cu o reputaţie la nivel naţional, atât în mediul academic, cât şi în cel al practicienilor dreptului, fiind cadre didactice de prestigiu la Facultatea de Drept a Universităţi din Bucureşti, dar – în acelaşi timp – şi avocaţi de renume, cu o experienţă bogată în practică.


Data aparitiei: 30 Apr 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0291 sec