Legea celor puternici

Legea celor puternici
Preț: 11,99 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2009
Pagini: 240
Format: 14x21

DESCRIERE

Merg în convoaie blindate, înarmaţi până în dinţi, pentru a proteja persoane şi obiective militare strategice. Iau parte la acţiuni extrem de periculoase în ostilul Irak, unde moartea pândeşte la orice colţ de stradă. Sunt angajaţi de companii precum Blackwater Worldwide, Crescent Security Group, Triple Canopy, toate în slujba guvernului SUA. Nu au reguli, în afara propriei conştiinţe, căci sunt guvernaţi de o singură lege: legea celor puternici.

Steve Fainaru ne spune povestea sumbră a lui Jon Coté, Paul Rueben, John Young şi a celorlalţi zeci de mii de soldaţi ,,de închiriat”, veniţi în Irak pentru bani, aventură sau faimă. O poveste dură, spusă de un om care a trăit alături de mercenari şi care le-a cunoscut visele şi angoasele. O carte care ne dezvăluie faţa mai puţin cunoscută a acestei armate neoficiale din Irak şi a firmelor private de securitate.

Steve Fainaru s-a născut în California. Tatăl său, Harry, român la origine, a părăsit ţara în anii ’50, ca ataşat diplomatic în SUA. Steve a studiat jurnalismul la Universitatea din Missouri, a lucrat în calitate de corespondent pentru The Washington Post şi a obţinut o diplomă în afaceri internaţionale la Universitatea Columbia. Reportajele sale despre războiul din Irak şi îndeosebi despre controversatele firme private de protecţie i-au adus atât prestigiosul premiu Pulitzer (2008), cât şi recunoaşterea internaţională.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0520 sec