Lecţia de poezie

Lecţia de poezie
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-588-697-1
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Poezie

DESCRIERE

Cititori români, vă dezvălui exclusiv secretul Lecţiei de poezie. Cititorii americani nu-l cunosc, ei dezbat de când a apărut cartea. Unii zic că-s terorist, alţii, că practic am descoperit America. E vorba de ultimul meu curs de scriere poetică în engleză la Universitate. După 25 de ani de pedagogie meticuloasă, mi-am dat permis de port-armă.

Le-am dat studenţilor lecţii extrem de periculoase, care ar fi fost interzise de Catedră și de Decanat dacă ar fi știut despre ce-i vorba. Studenţii s-au înălţat la cerinţele mele cu pasiune îngerească. La cafenea, după fiecare zi de curs, am relatat precis și detaliat aventurile noastre pe tărâmul liric al Americii. După ce a fost publicată cartea au izbucnit scandalul și controversa. Până acum, n-am dezvăluit nimănui secretul: lecţia mea de poezie americană n-a fost de fapt lecţie de poezie americană. A fost lecţie de poezie română, predată în engleză de un poet american influenţat de poezia franceză a lui Tristan Tzara, dadaist evreu din Moinești. Acum știţi cu toţii că America n-a fost încă descoperită.Andrei Codrescu

1 Aprilie 2014Acest transilvan cu mustaţă bateau-mouche reușește prin meditaţie să inducă un apetit pentru subversiv — o medicină absolut necesară în zilele noastre de „fascism prietenos“.

Lawrence Ferlinghetti

În acest moment, Andrei Codrescu este marele poet al întâlnirii dintre culturi, excepţional în capacitatea lui de a clarifica cu simpatie, înţelegere și forţă lirică nodurile concentrate dintre etică și imaginaţie.

Kenneth Warren

Poezia lui Codrescu funcţionează pe numeroase niveluri: reportaje despre ce și cum este o viaţă de poet, mereu în curs de transformare, și în același timp un raport detaliat despre viaţa rapid schimbătoare și tot mai complexă a secolului 21.

Larry SawyerAndrei Codrescu (1946) a trăit în România până la vârsta de 19 ani. În 1989, după o absență de peste un sfert de secol, a revenit în țară pentru a relata de la fața locului evenimentele din decembrie 1989 și căderea regimului comunist, pe care le-a redat în Gaura din steag, declarată de New York Times „Notable Book of the Year“ (1991). Eseurile sale care analizează dezintegrarea comunismului au apărut într-o serie de volume, inclusiv în The Disappearance of the Outside (1991), Zombification (1994) și The Dog with a Chip in His Neck (1996), ultimele două la editura St. Martin’s Press. Andrei Codrescu este comentator la National Public Radio, fondator al publicației Exquisite Corpse: A Journal of Books & Ideas și a predat literatură la Louisiana State University în Baton Rouge. În România i-au fost traduse și publicate, de-a lungul anilor, mai multe volume, printre care: Domnul Teste în America (1993), Contesa sângeroasă, (1999), Mesi@ (1999, 2006), Casanova în Boemia (2005). La Curtea Veche Publishing, în ­seria „Andrei Codrescu“, au fost publicate până în prezent Prof pe drum (2008), Gaura din steag. Povestea unei reveniri și a unei revoluții (2008), Ghid Dada pentru postumani. Tzara și Lenin joacă șah (2009) și Ay, Cuba! O călătorie socio-erotică (2012).


Titlu original: The Poetry Lesson

Traducător: Ioana Avădani

Copertă: Griffon and Swans, www.griffon.ro

Anul apariției: 2014

Număr pagini: 160

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-697-1

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.066 sec