Lasă-mă să intru

Lasă-mă să intru
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 608
Format: 13x20

DESCRIERE

Eli iubeşte întunericul
Eli e o victimă
O poveste de dragoste şi groază


În toamna anului 1981, suburbia Blackeberg este scena unor întâmplări violente.

Poliţia descoperă trupul neînsufleţit al unui băiat, golit de sânge, şi presupune că e vorba de o crimă ritualică.

Oskar, un puşti de 12 ani, crede că a venit, în sfârşit, momentul răzbunării pentru umilinţele pe care le îndură zi de zi la şcoală.
Dar răzbunarea nu e singurul lucru care îl preocupă. Lângă el s-a mutat cineva: Eli, o fată care, deşi n-a mai văzut niciodată un cub Rubik, este capabilă să-l rezolve pe loc.

Totuşi, Oskar simte că ceva nu este în regulă cu ea, că e o fiinţă stranie. Și nu iese din casă decât noaptea...

Lasă-mă să intru răstoarnă toate clişeele legate de vampiri, fiind în acelaşi timp o lectură seducătoare şi şocantă, care satisface şi cititorul de „pulp", dar şi degustătorul exigent de literatură „genre".

„Eli îl luă de mână şi Oskar se opri de tot, apoi o privi. Faţa ei părea doar un contur gol pe fundalul ferestrelor luminate din spatele ei. Normal că i se părea, dar credea că ochii o luminau pe dinăuntru. Oricum, erau singurul lucru care se vedea clar din faţa ei.
Eli atinse rana cu mâna cealaltă. Brusc, Oskar tresări, presimţind ceva rău. Altcineva, un om mai bătrân şi mai dur, încerca să se elibereze de sub pielea ei. Oskar simţi o gheară rece pe spate, de parcă ar fi muşcat o îngheţată scoasă direct din congelator."

„Impresionant... Lindqvist e un scriitor de primă mână. Combină aerul sumbru din romanele lui Anne Rice cu fantasticul specific mitologiei vampirilor." Dagens Nyheter

John Ajvide Lindqvist s-a născut pe 2 decembrie 1968, în Blackeberg, Suedia. Cartea sa de debut, Lasă-mă să intru, îmbină detalii realiste şi psihologice cu o atmosferă întunecată şi halucinantă, depăşind cu mult convenţio-nalismul romanelor „horror". Cartea a fost ecranizată în 2008, filmul cu acelaşi titlu primind numeroase distincţii.

Titlul original: Låt den rätte komma in
Publicată prin acord cu Ordfronts Föelag, Stockholm, şi Leonhardt & Høier Literary Agency aps, Copenhagen
Limba originală: suedeză
Traducere de: Gabriella Eftimie
Anul apariţiei: 2012

Nr. de pagini: 608

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.033 sec