La vanatoare cu Ceausescu

La vanatoare cu Ceausescu
Preț: 15,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2010
Format: 13x20
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

Inginerul silvic Vasile Crişan dezvăluie, în cartea sa “La vanatoare cu Ceausescu”, secretele vânătorilor organizate pentru fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

La finalul lui ’89, la Palatul de la Scroviştea s-au găsit trofee de vânătoare care au şocat prin valoare şi prin numărul mare. Dincolo de cifre, partidele de vânătoare ale dictatorului au oferit şi momente amuzante. Inginerul silvic Vasile Crişan, care i-a organizat majoritatea vânătorilor, povesteşte, în volumul “La vânătoare cu Ceauşescu”, că, la primul eveniment, a reuşit să o piardă pe tovarăşa Ceauşescu.
“În iunie 1965, la câteva luni de când preluase puterea, am organizat prima vânătoare la căpriori. Vânătoarea s-a făcut din maşină, dar soţia lui a refuzat să-l aştepte la marginea pădurii. De fiecare dată când dobora un animal, Ceauşescu cobora ca să inspecteze prada. După una din aceste opriri, am plecat fără să ne dăm seama că tovarăşa nu mai e în maşină. Securistul care o însoţea pe tovarăşa Ceauşescu şi-a dat seama de lipsa ei şi maşinile s-au întors din drum. Am găsit-o într-un tufiş, folosit de ea pe post de toaletă”, povesteşte inginerul.

RECENZII

Rating general
3 (1 recenzie)
5 stele
0
4 stele
0
3 stele
1
2 stele
0
1 stea
0
Spune-ne opinia ta despre acest produs!
scrie o recenzie
3
I-o fi venit si femeii... Oameni buni, Ceausescu a protejat vanatul, chiar daca a ucis din acesta foarte mult... Aduceti-va aminte cat de numeroase erau cardurile de caprioare pe care le vedeam pe terenurile cultivate cu grau...
Created in 0.0521 sec