Kiraze

Kiraze
Preț: 34,88 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 384
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Realul și imaginarul se împletesc în paginile romanului Kirâze , saga unei familii sefarde, nevoită să părăsească pămantul strămoșesc de pe malurile râului Tajo, din Spania și să caute libertatea în celălat capăt al Europei, la Istanbul.

Regi și regine, sultani și favoritele lor, mari personalități ale secolelor XV și XVI sunt prezente în paginile acestei cărți.
Intrigi de harem, iubiri imposibile, dezastre naturale și crâmpeie din viața de zi cu zi a oamenilor simpli, loviți de nenorociri, copleșiți de scurte momente de bucurie își dau mâna pentru a ne oferi o frescă a vieții în Istanbul și în Imperiul otoman în secolul XVI.
Personajul principal, frumoasa Ester, Kira Kiraze, este și ea un bun exemplu al felului în care autoarea se folosește de realitățile istorice ale secolului XVI, de așa numitele kire, femei ce făceau legătura între harem și lumea exterioară, uneori implicându-se în lupte politice ascunse, pentru a crea un personaj aparent simplu în tonuri întunecate, dar care pe măsură ce povestirea se derulează devine tot mai complex , căpătând noi valențe odată cu experiențele prin care trece.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.054 sec