Karma Yoga

Preț: 9,49 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2006
Pagini: 109
Format: 13x20

DESCRIERE

Fiecare om care vrea să studieze "Karma Yoga" trebuie să stăruie să înţeleagă limpede filosofia muncii şi trebuie să ţină minte că orice acţiune a trupului sau a minţii va avea în mod obligatoriu anumite rezultate care, mai devreme sau mai târziu, se vor repercuta asupra celui care a acţionat. El trebuie să ţină minte că, dacă în orice muncă, intelectuală sau fizică, se include o dorinţă cât de mică de rezultate, dorinţa aceasta va crea sămânţa acţiunilor viitoare de natură similară. Omul trebuie să înţeleagă limpede că fiecare acţiune creează neapărat o reacţiune; dacă toate acţiunile omului vor fi în deplină armonie cu legile morale şi fizice care dirijează viaţa şi universul, atunci şi reacţiunile, reflectându-se în viitor, îi vor aduce numai bine, pace, linişte, sănătate şi fericire. Dacă aceste legi vor fi însă dispreţuite, neluate în seamă, rezultatele vor crea nelinişte, boli şi necazuri.

Omul care păşeşte pe calea minunatei ştiinţe "Karma Yoga" nu trebuie să gândească niciodată rău despre altul, fie chiar şi pentru o clipă, deoarece orice încercare, cât de mică, de a pricinui rău altuia, îi va aduce rău mai întâi lui însuşi. Fiecare gând emis creează un anumit fel de vibraţii care ne deschid mintea pentru influenţa altor minţi, aflate într-o stare asemănătoare cu a noastră. De aceea, dacă purtăm în noi un gând rău, atragem către noi gândurile rele ale altor minţi, influenţându-ne, intensificându-ne starea de apăsare sufletească şi întărindu-ne în gândurile noastre rele. Prin gândurile rele pe care le emitem, noi venim în contact cu toate gândurile rele ale trecutului, cu tot răul de pe lume care se păstrează în atmosfera astrală. Rezultate mulţumitoare se obţin numai dacă omul se străduieşte să păstreze în minte doar gânduri nobile. Atunci atrage gânduri similare ale altora şi tot binele de pe lume. Aceasta explică de ce omul rău devine pe zi ce trece tot mai rău, iar omul bun din ce în ce mai bun.

Adeptul "Karma Yoga" va înţelege că în întregul univers există numai o singură Fiinţă sau Spirit, manifestat în toate fiinţele vii; el recunoaşte dreptul tuturor la viaţă şi nu va fi în stare niciodată să facă rău cuiva, nici măcar cu gândul. Un asemenea yoghin este total lipsit de egoism, iar influenţa sa asupra lumii devine neobişnuit de benefică.

Cine doreşte să practice "Karma Yoga" trebuie mai întâi de toate să se deprindă să lucreze pentru a căpăta experienţă, descoperind astfel forţele şi aptitudinile sale ascunse. În afară de aceasta, adeptul acestei ramuri yoga mai percepe că în toate acţiunile vieţii de zi cu zi nu lucrează "Eul" său adevărat şi înţelege că orice activitate intelectuală sau fizică este un simplu rezultat al forţelor gândirii.

Meditând asupra acestor idei şi contopindu-se cu ele, se eliberează de tarele "karmei"; el îşi arde "karma" trecutului şi se eliberează de influenţa retroactivă a propriilor sale acţiuni care l-ar lega din nou de mersul obişnuit la vieţii. El nu dă absolut nici o atenţie succeselor sau insucceselor din viaţa sa, ci se străduieşte să facă totul cât se poate de bine, să depună în toate eforturile sale întreaga energie de care dispune.

Cel care îşi făureşte "Karma" trebuie să fie stăpân pe gândurile sale şi să nu acţioneze niciodată sub influenţa dispoziţiei. Toate faptele omului trebuie să corespundă idealurilor sale şi să nu prefere acţiunile plăcute, ci pe acelea care sunt folositoare. El construieşte pentru veşnicie. Ştiind acest lucru, el trebuie să-şi selecţioneze materialul cu atenţie. O astfel de muncă, dirijată prin toate amănuntele vieţii zilnice, este accesibilă numai unui suflet ales, evoluat, înzestrat cu o voinţă puternică.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0130 sec