ITALIA. GHIDUL MENIURILOR

ITALIA. GHIDUL MENIURILOR
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2009
Pagini: 166
Format: 11,5x21

DESCRIERE

Cu volumul despre Italia, editura House of Guides iniţiază o nouă serie din colecţia „Gastronomica”, sub genericul „Ghidul meniurilor”. Aceste volume prezintă elementele specifice diferitelor bucătării naţionale din Europa, şi nu numai, aşa încât atunci când călătoreşti în ţările respective, să te poţi orienta prin multitudinea de produse şi preparate existente pe pieţele locale.

Ideea acestei serii a pornit tocmai de la nevoia de a şti ce mănânci atunci când eşti într-o ţară străină. Vrem să te ajutăm să înţelegi, pe de o parte, denumirile mâncărurilor, aşa cum le vei vedea în meniul localurilor unde vei lua masa, şi, pe de altă parte, să te familiarizezi cu bogăţia de produse existente în magazinele de specialităţi autohtone.

Şi ca să te ajutăm şi mai mult, am introdus în fiecare volum şi o serie de informaţii utile, strict necesare în cazul unei călătorii în străinătate, precum şi un mic dicţionar gastronomic (bilingv), care îţi poate fi de ajutor în comunicarea cu localnicii.

Cum ţi-am spus deja, Italia deschide seria şi ne-am dorit să redăm o altă faţă a acestei ţări decât cea prezentată, de obicei, în ghidurile turistice, unde aspectele abordate de noi sunt atinse de prea puţine ori şi, chiar şi atunci, extrem de sumar. Îşi vom dezvălui o Italie reală, tangibilă şi accesibilă, prin prisma celei mai naturale expresii a culturii sale – mâncarea.

Aici vei găsi o sumedenie de produse specifice, da la renumitele brânzeturi şi produse din carne, până la minunatele vinuri produse în diferite regiuni ale ţării sau la dulciurile spectaculoase, extrem de apreciate de toată lumea, nu numai de către copii. Şi, pentru că este absolut sigur că după ce ai gustat o mâncare în Italia, vei dori să repeţi experienţa, ne-am gândit să-ţi oferim şi câteva reţete ale unor preparate foarte cunoscute şi apreciate atât de locuitori cât şi de turişti. Pe acestea le vei putea pregăti în propria bucătărie, reînviind astfel nostalgia savorilor şi aromelor tradiţionale mediteraneene.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.094 sec