Istoria intelectuală a liberalismului

Istoria intelectuală a liberalismului
-3%
Preț: 24,25 lei
25,00 lei (-3%)
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Ediția: a III-a
Pagini: 208
Format: 13x20
Categoria: Stiinte Politice

DESCRIERE

Istoria intelectuală a liberalismului - prezentare esenţială a fundamentelor istorice şi filozofice ale ideii liberale – a devenit, în ediţiile sale succesive, o carte de referinţă. Această abordare „intelectuală“, obiectivă, surprinde atît valorile, cît şi punctele vulnerabile ale liberalismului.
Teoreticienii acestui curent de gîndire – de la Machiavelli pînă la Tocqueville – îl călăuzesc pe Manent în realizarea unei machete a istoriei politice a Occidentului, a unui tablou al articulaţiilor sale majore din ultimele trei secole.
Cetatea, imperiul, monarhia, corpurile politice, Biserica, statul, individul şi reprezentarea sa sînt doar câteva dintre conceptele luate în discuţie în acest mic tratat în zece părţi, în care sînt identificate şi analizate diversele forme de manifestare ale puterii în raport cu individul şi societatea.
Lucrarea lui Pierre Manent aduce mai multă lumină în definirea istoriei politice a lumii în care trăim.Pierre Manent

PIERRE MANENT s-a născut în 1949, la Toulouse. După obţinerea diplomei la École Normale Supérieure, devine asistentul lui Raymond Aron la Collège de France. Este redactor-şef al publicaţiei trimestriale Commentaire – înfiinţată împreună cu ilustrul său maestru –, la care publică cu regularitate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.047 sec