Istoria filmului romanesc

Preț: 54,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 648
Format: 14,5x20,5

DESCRIERE

Am vazut cu Calin Caliman multe, multe filme romanesti, ne-am luat de cap pentru nu stiu cate, am ras impreuna la atatea si atatea prostii, am tremurat pentru soarta celor harazite, mai presus de toate ne-am gasit impreuna in ideea aceea a lui Perpessicius: „In orice naufragiu creatorul trebuie sa caute o perla”, incat pot scrie ca am suficiente motive pentru ca istoria lui sa fie binevenita in Cinemateca mea personala.

Radu Cosasu

Istoria filmului romanesc, datorata lui Calin Caliman, mi se pare a fi o incercare majora de sinteza a istoriei a mai bine de un veac din istoria unei arte care n-a dus deloc lipsa de detractori, de apologeţi neinspiraţi, de confraţi cu orgolii exacerbate, de oportunisti identificabili dupa conjuncturile unei epoci sau alteia.

Calin Stanculescu

Marin Preda ar fi cantarit cartea in maini, cu admiraţia hatra pe care i-o starneau volumele masive. (...) Daca prin absurd ar pieri documente, fise, dicţionare, dosarele cu ecouri din presa vremii si ar ramane doar aceasta Istorie a Filmului romanesc (...), de curand distinsa cu Premiul Asociaţiei Criticilor si Filmologilor, din paginile ei s-ar putea reconstitui unul dintre posibilele chipuri ale filmului nostru.

Magda Mihailescu

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0119 sec