Istoria Europei. Odiseea a 700 de ani de la Sfântul Imperiu Roman la Uniunea Europeană

Istoria Europei.  Odiseea a 700 de ani de la Sfântul Imperiu Roman la Uniunea Europeană
Preț: 39,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 448
Format: 16,7x23,5
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Poveste plină de miez
a celei mai frământate istorii ce s-a desfășurat vreodată.

Întâmplări adevărate
care ne dezvăluie ce se ascunde în spatele istoriei Europei.

Sfaturi concrete
pentru a răspunde la teste și examene legate de evenimente din istoria continentului european.Istoria Europei este o lecţie teribilă despre cum se înfruntă spiritul și violenţa în lume.

Firește, nu sunteţi un ignorant. Știţi că majoritatea naţiunilor Europei au o istorie care îi influenţează nu numai pe locuitorii acestui continent, ci și întreaga lume. Mai bine sau mai rău, încercările prin care a trecut Europa de-a lungul secolelor au făurit istoria întregii planete și a umanităţii, pregătind-o pentru secolul XXI.

The Complete Idiot’s Guide – Istoria Europei, vă conduce prin tumultoasa poveste a unui spaţiu geografic care a dăruit lumii întregi deopotrivă cultură și războaie. În această carte veţi afla:

Cum a slăbit Reforma strânsoarea pe care Biserica Catolică o exercita asupra problemelor politice ale Europei.

Cum s-a răspândit microbul revoluţiei dintr-o ţară în alta în secolele XVIII-XIX.

Care sunt cauzele și efectele celor două războaie mondiale.

Cum s-a produs declinul comunismului și care sunt idealurile Uniunii Europene.Nathan Barber, a absolvit cu magna cum laude William Carey College din Hattiesburg, Mississippi, cu o teză în domeniile istorie și știinţe sociale. Este un veteran al învăţământului în care a activat, predând istoria Europei la Vanguard College Preparatory School din Waco, Texas. În 2005, William Carey College l-a desemnat pe Barber Distinguished Young Alumnus of the Year.Parcurgând istoria Europei, înţelegeţi mai bine viitorul lumii.

Descoperiţi cum a apărut civilizaţia modernă în Renaștere.

Aflaţi cum a influenţat Reforma Biserica din Anglia.

Urmăriţi întreaga desfășurare a cuceririlor napoleoniene.

Descifraţi începuturile și rezultatele revoluţiilor din Europa.

Vă faceţi o imagine despre lumea și preocupările oamenilor de știinţă europeni.

Vizitaţi prima piaţă globală și realizaţi cum a devenit ea responsabilitatea omului alb.

Identificaţi rădăcinile Războiului Rece în consecinţele celor două războaie mondiale.Dragă cititorule,

Poate că semeni cu mine, iar eu nu am fost întotdeauna pasionat de istorie. De fapt, nu mă interesa nimic din ceea ce se întâmplase înainte să mă fi născut eu, asta până în momentul în care profesorii din liceu mi-au făcut cunoștinţă cu povestirile etern fascinante și adevărate ale istoriei. Faptele, numele, datele și bătăliile nu-mi spuneau mare lucru înainte să descopăr adevărata substanţă a istoriei: povestirile despre oameni în carne și oase, intrigile, deciziile strălucite, ca și gafele, întorsăturile de situaţie fericite sau nefericite provocate de destin.

Sper să găsești în aceste pagini povestiri interesante și captivante, dar și unele care să te ajute să înţelegi imaginea de ansamblu și să vezi în ce măsură istoria Europei este definitorie pentru starea actuală a lumii. Fiind cetăţeni ai acestei lumi, istoria Europei are o deosebită importanţă pentru noi, deoarece o parte considerabilă a știinţei, a religiei și a artei moderne, și chiar mai mult de atât, își are începutul în istoria europeană.

Dacă ceea ce cauţi este o listă de nume, date, fapte și statistici, atunci poţi să închizi această carte de pe-acum. Dacă însă vrei să afli amănunte despre personalităţile care au modelat Europa și o mare parte a restului lumii în ultimele șapte secole, atunci ai găsit ceea ce căutai. Iar eu sper din toată inima să înveţi tot atât de multe lucruri din această carte, pe cât am aflat și eu scriind-o.

Nathan Barber

Colecție: The Complete Idiot's Guide

Titlu original: The Complete Idiot's Guide to European History

Traducător: Georgiana Banu

Copertă: -

Anul apariției: 2012

Număr pagini: 448

Format: 16,70 × 23,50 cm

ISBN: 978-606-588-378-9

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.038 sec