ISLAMISTII. CUM NE VAD EI PE NOI

ISLAMISTII. CUM NE VAD EI PE NOI
Preț: 27,50 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 176
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Occidentul tremură. Cine se ascunde în spatele acestor văluri şi acestor bărbi? Cine sunt aceşti musulmani din Pakistan, din Afganistan şi din Irak? Ştiu ei cu adevărat cum trăim noi? Cum ne văd ei? Ce ştiu ei despre noi în afară de armele, de emisiunile TV şi de obiceiurile noastre? Anne Nivat a plecat, singură, să discute cu molahii din şcolile medressah din Pakistan, să-i însoţească pe talibanii din Afganistan, să-i întâlnească pe mujahedinii irakieni. Toţi aceştia sunt luptători ai Islamului şi „adversari” ai Occidentului. Pe drum, departe de marile hoteluri din Islamabad, din Kabul sau din Bagdad, departe de zonele apărate de armatele ocupante, a zăbovit în sânul familiilor, dând la o parte cortina care ascunde cartierul femeilor, inaccesibil şi secret.

Această carte este un avertisment la adresa Occidentului care atrage, dar şi înfricoşează. Neînţelegerea s-a instalat deja, iar prăpastia se adânceşte tot mai mult: la ei, ca şi la noi, oamenii trăiesc din stereotipuri, din idei false. Suntem cu toţii produsul imaginilor, al discursurilor, al propagandei. Dacă nimeni nu ia măsuri, „şocul civilizaţiilor” va învinge până la urmă.
Despre autor


Anne Nivat
Reporter cunoscut, stabilită în Rusia, Anne Nivat (n. 1969) a scris articole despre conflictul cecen pentru Ouest-France şi Libération. În 2000, experienţa ei de război i-a adus premiul Albert-Londres pentru Chienne de guerre (Fayard). De la atentatele din 11 septembrie, parcurge, pe cont propriu, cele mai periculoase teatre de operaţiuni, în Asia centrală, în Afganistan, în Irak. Este autoarea multor cărţi, printre care Chienne de guerre (2001, premiul Albert-Londres), La Maison haute (2004), La guerre qui n’aura pas eu lieu (2004), Lendemains de guerre en Afghanistan et en Irak (2004), Par les monts et les plaines d’Asie centrale (2006), toate publicate la Fayard. Anne Nivat trăieşte în prezent atât la Paris, cât şi la Moscova şi colaborează în mod regulat cu săptămânalul Le Point.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.019 sec