ISIS. Califatul terorii

ISIS. Califatul terorii
Preț: 24,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8723-05-1
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 160
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

„Absolut captivantă, o documentare impresionantă... o analiză indispensabilă.” The Guardian

Autoarea, renumită expertă în terorism pe plan internaţional, ne propune să trecem dincolo de titlurile senzaţionale, demonstrând că, deşi presa occidentală prezintă Statul Islamic drept o bandă de criminali aflată pe o pantă ascendentă, organizaţia propune un nou model de construcţie naţională. Purtând un război tradiţional de cucerire pentru a edifica o versiune de secol XXI a califatului musulman originar, ISIS se foloseşte de tehnologia modernă pentru a-şi recruta oamenii şi a colecta fonduri, angrenând, în acelaşi timp, populaţia locală în eforturile zilnice de administrare a noului stat.

Ridicându-se din cenuşa celorlalte proiecte jihadiste eşuate, Statul Islamic a dovedit o profundă înţelegere a mediului politic din Orientul Mijlociu, exploatând din plin tactica războiului purtat prin intermediari şi pe cea a utilizării statelor-fantomă.

„O contribuţie însemnată la înţelegerea evenimentelor din Orientul Mijlociu, cartea ISIS. Califatul terorii de Loretta Napoleoni refuză capcana clişeelor facile şi obtuze colportate în mediile occidentale cu privire la rezistenţă şi la islamismul radical. Autoarea reuşeşte să ne dezvăluie nebunia imperiului. Ne forţează să ne vedem pe noi înşine aşa cum ne văd ceilalţi. Ne pregăteşte pentru lumea care va veni cu adevărat, nu pentru lumea fantezistă pe care am încercat s-o creăm prin violenţă generalizată, ocupaţie brutală şi peste un deceniu de război.” - Chris Hedges, fost şef al biroului pentru Orientul Mijlociu de la The New York Times

 

 

Loretta Napoleoni

Loretta Napoleoni este autoarea unor bestselleruri internaţionale precum Rogue Economics: Capitalism's New Reality şi Terror Incorporated: Tracing the Money Behind Global Terrorism. Ca preşedintă a grupului de finanţare a programului de contraterorism al Clubului de la Madrid, Napoleoni a convins şefi de stat de pe tot mapamondul să pună la punct o nouă strategie pentru combaterea finanţării reţelelor teroriste. A lucrat la Londra în calitate de corespondent şi editorialist pentru La Stampa, La Repubblica şi El País. A fost bursieră Fulbright, a absolvit un masterat în relaţii internaţionale şi economie la Universitatea Johns Hopkins şi un masterat în terorism la London School of Economics. În calitate de consultantă în domeniul pieţelor de mărfuri, a călătorit frecvent în Pakistan, Turcia, Iran, Irak, Siria şi alte ţări din Orientul Mijlociu, unde a întâlnit lideri importanţi din domeniul financiar şi politic. Locuieşte la Londra şi în Montana.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.056 sec