Ipoteci mobiliare. Volumul I. Preferinta fiscului. Jurisprudenta adnotata cu trimiteri la Noul Cod civil.

Ipoteci mobiliare. Volumul I. Preferinta fiscului. Jurisprudenta adnotata cu trimiteri la Noul Cod civil.
Preț: 30,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Anul publicării: 2012
Pagini: 258
Categoria: Civil

DESCRIERE

Acest prim volum al seriei de culegeri de jurisprudenţă dedicate garanţiilor reale (ipotecilor) mobiliare este focalizat pe tematica preferinţei fiscului în concurs cu creditorii garantaţi. Cele 35 de decizii (din totalul de peste 230 de decizii al întregii serii) sunt însoţite de un comentariu pragmatic asupra materiei, care porneşte de la identificarea problemelor practice.

Am încercat astfel să oferim practicienilor dreptului un ghid practic de folosire a legislaţiei ipotecilor (garanţiilor reale) mobiliare. Volumul oferă nu doar textul integral al considerentelor hotărârilor selectate, ci şi o "pastilă" pentru identificarea rapidă a tematicii speţei, urmată de scurte comentarii ale deciziilor prezentate. Deşi deciziile prezentate au fost pronunţate pe baza reglementării în vigoare, înainte de intrarea în vigoare a noului Cod civil, am ales să folosim faptele prezentate în speţe şi să le oferim interpretarea conferită de dispoziţiile noului Cod civil.

Jurisprudenţa este prefaţată de un comentariu general introductiv al temei în discuţie, iar în final sunt prezentate unele observaţii conclusive.


Data aparitiei: Februarie 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.040 sec