Ion Ianosi - Internationala mea. Cronica unei vieti Editie Cartonata

Ion Ianosi - Internationala mea. Cronica unei vieti Editie Cartonata
Preț: 89,95 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 856
Format: 16,5x23,5

DESCRIERE

Ion Ianosi reconstituie in Internationala mea. Cronica unei vieti o epoca zbuciumata, dar si traseul unui destin cultural mai putin obisnuit.

Titlul volumului trimite, pe linga optiunea comunista din tinerete, la apartenenta multipla a autorului (evreu maghiar, vorbitor si de germana si rusa, dar care s-a afirmat profesind si scriind in limba romana) si la sinuozitatile politicii secolului trecut. Printre numeroasele jurnale, un exercitiu de onestitate precum cel de fata, completat cu bogate amanunte istorice, clarifica o parte din necunoscutele unui timp greu incercat.

„Util imi pare sa urmaresc pe firul vremii, cu precadere, fapte, intimplari, situatii si destine. Consemnindu-le, le comentez doar rareori. Evit, pe cit pot, enunturile apodictice. Las verdictele in seama materialului probator. Orice tentativa de reconstituire mai si selecteaza, completeaza, umple golurile memoriei. Amintirile sunt personale. N-am cum sa nu fiu subiectiv. Sper totusi ca mozaicul alcatuit sa corespunda lumii pe care am cunoscut-o si din care m-am impartasit.” (Ion Ianosi)

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0117 sec