Invitaţie la vis - Opt poveşti vindecătoare

Invitaţie la vis - Opt poveşti vindecătoare
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
ISBN: 978-973-50-4344-5
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 152
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

„Am scris aceste poveşti pentru a mă vindeca eu însămi de dorul celor pierdute şi m-am jucat cu umbrele până când am putut ieşi din nou la liman, unde mă aştepta de mult ignorata frumuseţe a clipei prezente.“ (Monica PILLAT)

„Lumea de basm a povestirilor Monicăi Pillat este ca un mare suflet cosmic, din care oamenii şi făpturile cresc asemeni unor membre şi mădulare colective. Prin originea lor comună, acestea sunt non-separabile: când întrepătrunse, când confundate, când unite şi reunite prin plutire, prefirare, răsfirare şi înfiorare, ele ne apar ca acele lumi pe care le evoca vizionar Rudolf Steiner pentru a caracteriza alte vârste ale cosmosului, mult mai vechi.
Monica Pillat a descoperit, prin explorările ei în irealitatea ime¬diată a lumii basmelor, o nouă dimensiune a lor – dimensiunea irealităţii imediate a realităţii, pe care, pentru lumea obiectelor corporale, a descoperit-o şi explorat-o la noi, acum mulţi ani, Max Blecher.“ (Horia-Roman PATAPIEVICI)


Monica Pillat

MONICA PILLAT (n. 8. X. 1947, Bucureşti), fiica lui Dinu şi a Corneliei Pillat, a absolvit Facultatea de Limbi Germanice, Secţia engleză-română, în 1970. În 1973 s-a căsătorit cu Nicolae Săulescu, cercetător agronom.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0274 sec