Introducere in istoria dreptului. Caiet de seminar

Introducere in istoria dreptului. Caiet de seminar
Preț: 24,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 208
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Prezentul Caiet de seminar se adresează în primul rând studenţilor, fiindu-le necesar pentru însuşirea evoluţiei gândirii despre legi, drepturi, îndatoriri şi structuri juridice, despre principalele opere monumentale ale dreptului, din cele mai vechi timpuri şi până în zilele noastre. Totodată, îmbogăţeşte bagajul de cunoştinţe al viitorului jurist cu elemente de cultură fără de care nicio profesiune nu este desăvârşită.
De asemenea, lucrarea este utilă şi altor persoane care doresc să cunoască instituţiile de drept ce au stat la baza formării dreptului românesc şi altor sisteme de drept, apariţia acestei lucrări reprezentând o noutate în acest domeniu important pentru evoluţia dreptului, în general.Prin conţinutul ei lucrarea implică o largă deschidere spre alte ştiinţe, precum istoria doctrinelor sociale, economice şi politice, istoria diplomaţiei şi istoria militară, istoria filosofiei şi a religiilor, prezentând o viziune cuprinzătoare asupra dreptului, de la apariţie, până în prezent.
Astfel, aceasta prezintă practica şi gândirea juridică din toate etapele istorice, cu referire la centrele de civilizaţie ale omenirii: Orientul antic, lumea greco-romană, tradiţiile romanităţii în evul mediu şi în epoca modernă, prezentând influenţa lor asupra dreptului românesc.
De asemenea, în lucrare sunt definite noţiunile specifice dreptului, referitoare la persoane, familie, drepturi, obligaţii, răspundere şi contracte, proprietate şi succesiune etc., concepte care înlesnesc însuşirea ramurilor principale ale dreptului.
Totodată, este prezentată evoluţia concepţiilor politice, a ştiinţei dreptului şi jurisprudenţei de-a lungul istoriei, de la formele incipiente la societatea modernă, întemeiată pe separaţia puterilor, pe guvernarea legilor şi pe garantarea constituţională a drepturilor şi libertăţilor omului, demonstrând, în baza datelor şi faptelor oferite de această disciplină, înrudirea dreptului românesc cu dreptul roman şi, implicit, cu valorile europene la care am aderat.


Data aparitiei: 30 Apr 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.047 sec