Introducere in dreptul civil

Introducere in dreptul civil
Preț: 135,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-678-802-1
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 808
Categoria: Civil

DESCRIERE

Aplicarea unui nou Cod civil impune o revizuire a materiilor si institutiilor juridice, astfel cum au fost ele imaginate de legiuitor. Efortul de decriptare a textelor si ratiunilor cuprinse in codul actual este o intreprindere importanta si de durata. Pe aceasta linie se inscrie si prezenta carte, al carei scop esential este trecerea in revista a reglementarii actuale, care formeaza o introducere in studiul dreptului civil.

Autorii au abordat chestiunile esentiale care formeaza traditional materia analizata, prezentand asadar: raportul juridic civil (cu o privire de detaliu asupra subiectelor acestuia – persoana fizica si persoana juridica –, precum si asupra probei sale), actul civil si prescriptia extinctiva, drepturile subiective si bunurile. S-a avut in atentie nu numai noua reglementare, ci si practica, chiar daca intemeiata pe texte mai vechi, care este in armonie si cu reglementarile actuale.

In fond, s-a incercat o prezentare critica a noilor raspunsuri legislative, marcand frontiera ce face diferenta intre ceea ce poate fi preluat din spiritul vechiului cod si noua reglementare. Nazuinta autorilor a fost sa se sublinieze astfel nu numai momentele de ruptura impuse de noul Cod civil, ci si armonizarea acestuia cu ceea ce deja eram invatati.

Lucrarea se adreseaza atat studentilor, cat si practicienilor, pentru ca analiza pe care o intrupeaza poate constitui un reper important si pentru cei care practica dreptul.


Titlu: Introducere in dreptul civil
Autori: Ionel Reghini, Serban Diaconescu, Paul Vasilescu
Editura: Hamangiu
Pagini: 808
Data aparititei: 24 Octombrie 2013
Format: Carte brosata
ISBN: 978-606-678-802-1

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.018 sec