Întoarcerea la natură - Analogia Organism uman - Organism social

Întoarcerea la natură - Analogia Organism uman - Organism social
Preț: 17,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2010
Pagini: 248

DESCRIERE

Cartea aceasta se adresează tuturor locuitorilor ţării. Fiecare locuitor reprezintă un organism uman, format din elemente de bază (celule), din structuri rezultate prin reunirea mai multor celule (ţesuturi, organe, aparate, sisteme) şi din capacităţi, rezultate ale funcţiilor coordonate ale structurilor şi ale interacţiunilor acestora.
Totodată fiecare organism uman reprezintă un element de bază (celulă) din organismul social, format din structuri rezultate prin reunirea mai multor oameni (birouri, servicii, ateliere, direcţii, secţii) şi din capacităţile rezultate ale funcţiilor coordonate şi ale interacţiunilor acestora.
În fine, fiecare locuitor al ţării este un elector, o persoană care are dreptul de a participa la alegeri, pentru desemnarea conducătorilor societăţii.
Ca organism uman, cu demnitate, ca parte a unui organism social, care ar trebui să asigure tuturor membrilor săi o viaţă demnă şi ca elector, care are dreptul să şi aleagă conducătorii în deplină cunoştinţă de cauză, fiecare elector ar trebui să aibă cunoştinţe, măcar elementare, despre organizarea şi conducerea societăţii.
Prin cartea aceasta autorul îşi propune să aducă o mică contribuţie la această cunoaştere.
Cartea aduce în mintea cititorilor idei mai mari sau mici, importante pentru viaţa fiecăruia în societate şi în natură. Cartea invită la cugetare, pentru a se ajunge la înţelegere şi apoi, eventual, a se trece la acţiune, pentru binele individual şi social.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0602 sec