Intoarcerea acasa. Un prim pas in lumea Constelatiilor Familiale + set 2 CD-uri cu vizualizari ghidate (editie cartonata 2015)

Intoarcerea acasa. Un prim pas in lumea Constelatiilor Familiale + set 2 CD-uri cu vizualizari ghidate (editie cartonata 2015)
Preț: 100,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 140

DESCRIERE

Intoarcerea acasa. Un prim pas in lumea Constelatiilor Familiale + set 2 CD-uri cu vizualizari ghidate (editie cartonata 2015) - Barbara Morgan

O poveste personală
Imaginaţi-va...


Imaginaţi-vă că mama voastră devine paralizată din cauza poliomielitei atunci când voi aveţi trei ani, apoi este internată în spital şi stă acolo vreme de 7 ani.

O vedeţi o dată pe săptămână, sâmbăta după amiaza, vreme de o oră sau două, iar după 7 ani ea se întoarce acasă complet neajutorată şi voi deveniţi „ajutorul” ei -ajutand-o să se aşeze în pat, schimbându-i scutecele, pieptănându-i părul, facându-i ceaiuri etc.

Ca şi adult, treceţi prin ani întregi de terapie personală, dar încă nu vă puteţi debarasa de sentimentul că, pur şi simplu, vă adoraţi mama şi vreţi să fiţi cu ea ţot timpul, dar, atunci când sunteţi cu ea, vă deconectaţi emoţional de ea.

Nu puteţi suporta să-i fiţi aproape, pentru că atunci când sunteţi, începeţi să-i simţiţi profunzimea durerii — durerea de a fi separată de copiii ei vreme de toţi aceşti ani, durerea ei de a nu fi capabilă să-şi mai pună braţele în jurul lor, durerea ei de a nu mai fi capabilă să aibă grijă de soţul ei, durerea ei de a fi complet şi total dependentă de alţii pentru supravieţuirea şi starea ei de bine.

Apoi, ajungeţi să întâlniţi o nouă abordare, sunteţi atraşi către aceasta. Va lungiţi pe podea, lângă cineva care o reprezintă pe mama voastră. Ii spuneti:

''Dragă mămică, am vrut atât de mult să fac lucrurile să fie in regula pentru tine. Am vrut să te vindec, să te salvez. Dar acum inteleg că nu pot. Nu pot să fac nimic vis-a-vis de starea in care eşti tu. Paralizia ta nu e din vina mea. Nu are nimic de-a face cu mine. Tu eşti aşa cum eşti. Accept asta. Tu eşti mama mea, iar eu sunt fiica ta. Te iubesc ca mamă a mea şi îmi primesc viaţa de la tine si fac ceva bun cu ea, în onoarea ta şi în onoarea întregii tale suferinţe. Dragă mămică, tu ai un loc special în inima mea, întotdeauna.''

Aceasta este povestea mea şi e prima mea experienţa cu munca de constelaţii familiale. Mi-a schimbat viaţa şi relaţia cu mama. Dintotdeauna o adorasem, dar de fiecare dată când ajungeam în preajma ei, mă retrăgeam în mine însămi, incapabilă de a-i fi aproape.

Pentru următoarele 18 luni după constelaţia descrisă mai sus (şi care a fost mai curând un fel de ritual) am avut parte de un timp binecuvântat cu ea. Am simţit, pentru prima dată în 45 de ani, că sunt capabilă să stau lângă ea şi să rămân cu capul pe umărul ei. De fapt, îmi doream să-i fiu aproape.

Pe 27 februarie 1997, i-am scris o scrisoare în care îi spuneam cât de mult o iubesc şi îi mulţumeam pentru tot ceea ce mi-a dăruit. Pe 27 februarie 1998, exact un an mai târziu, ea a murit împăcată. Poate că, în final, a fost capabilă să se detaşeze, ştiind că acum fiica ei a „ajuns acasă”.

Cealaltă schimbare, care a avut loc la scurt timp după aceasta (şi pe care nu am anticipat-o), a fost că ceva din mine s-a aşezat. Dintotdeauna am căutat ceva, încercând să umplu un gol, şi am simţit că, în cele din urmă, am găsit ceea ce căutasem. Acest sentiment nu a dispărut nici acum, după 18 ani.

Nu inseamna ca sunt întotdeauna fericită, dar înseamnă că pot să mă întorc în acel loc şi să simt acel sentiment de pace profundă atunci când mă conectez din nou cu mama mea.

Acum, aţi putea argumenta că aceste lucruri s-ar fi întâmplat oricum, că eram pregătită cumva pentru această mişcare înainte în viaţa mea, iar acest lucru poate că e adevărat.

De îndată ce începem să operăm dintr-o conştiinţă sistemică, încetăm să mai căutăm cauzele lucrurilor. Toate evenimentele sunt pur şi simplu interconectate, contribuind împreună la fiinţa care suntem şi la fiinţa care devenim, la experienţa noastră prin viaţă. Din acest punct de vedere, constelaţiile familiale nu sunt diferite de nici o altă metodă.

Tot ceea ce pot să vă spun este că am văzut multe exemple de feluri în care oamenii care au lucrat în constelaţii au trăit schimbări profunde în vieţile lor.

Constelaţiile se pare că oferă un mod puternic de a ne mişca înainte atunci cand suntem blocaţi în vreun fel în vieţile noastre, ele oferă o cale directă către suflet sau inimă...

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0187 sec