INTOARCEREA ACASA. Povestea adevarata a unui drum anevoios spre libertate

INTOARCEREA ACASA. Povestea adevarata a unui drum anevoios spre libertate
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 288
Format: 13x20
Categoria: Romane

DESCRIERE

Roman ecranizat în 2010 de Spitfire Pictures cu Colin Farrell, Ed Harris, Dragoş Bucur şi Alexandru Potocean în rolurile principale

Trailer-ul filmului: http://www. youtube. com/watch? v=87kezJTpyMI

Un om cu un destin extraordinar, Slavomir Rawicz, şi un bestseller, The Long Walk, tradus în peste 25 de limbi şi tipărit în sute de mii de exemplare – iată ce vă invităm să descoperiţi în paginile acestei cărţi.

Arestat de temutul NKVD în Polonia natală, în 1939, deportat în Siberia, nu departe de Iakutsk, fostul ofiţer de cavalerie reuşeşte să evadeze din lagăr împreună cu alţi şase deţinuţi. După 12 luni de suferinţe şi tenacitate, în care au străbătut aproape 6 500 de kilometri prin Siberia, Mongolia, Deşertul Gobi, Tibet şi au traversat Himalaya, patru dintre ei reuşesc să ajungă în India, realizând poate una dintre cele mai surprinzătoare şi mai dramatice călătorii din istorie.

Incredibila lor aventură a servit drept sursă de inspiraţie pentru ecranizarea The Way Back (Drumul spre casă), în regia lui Peter Weir, lansată la sfârşitul anului 2010. Filmul a rulat şi la noi, având în distribuţie şi doi actori români.
Despre autor


Slavomir Rawicz
SLAVOMIR RAWICZ (1915-2004) s-a născut la Pinsk, în Polonia. În anul 1939, la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, era ofiţer de cavalerie. Arestat de poliţia secretă sovietică, a fost condamnat la douăzeci şi cinci de ani de muncă silnică în gulag. Cartea Întoarcerea acasă este povestea evadării unui grup de deţinuţi curajoşi şi a lungului lor drum spre libertate. După război, Slavomir Rawicz s-a stabilit în Marea Britanie, unde a început să ţină o serie de conferinţe, împărtăşind din experienţele sale şi încercâd astfel să strângă bani pentru copiii orfani din Polonia. A corespondat, de asemenea, cu oameni din întreaga lume, impresionaţi de povestea sa.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 1.4052 sec