Inteligenţa spirituală

Inteligenţa spirituală
Preț: 27,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 288
Format: 13x20

DESCRIERE

Inteligenţa spirituală nu contribuie doar la împlinirea unei persoane, ci şi la dezvoltarea culturilor şi a popoarelor. Orice fiinţă umană, din orice comunitate, dispune de o inteligenţă spirituală care nu se subscrie unei anumite dogme religioase. Mai mult, toate fiinţele umane au înscrise în codul genetic dorinţa de a realiza ceva în viaţă şi nevoi spirituale precum fericirea, starea personală de bine şi aprecierea frumuseţii şi a culturii. În contextul crizei spirituale care ne afectează în prezent, dezvoltarea inteligenţei spirituale deschide noi şi nebănuite orizonturi în însăşi devenirea noastră ca fiinţe umane.

Această carte încearcă să explice puterea inteligenţei spirituale, modul în care poate fi cultivată şi beneficiile pe care le aduce pentru dezvoltarea vieţii umane. Explorează, de asemenea, în profunzime, consecinţele dramatice, individuale şi colective, ale neglijării acestei valenţe specifice omului.

În plus, valoarea practică a cărţii rezidă în faptul că publicul cititor este invitat să‑şi construiască strategii pentru a educa şi stimula inteligenţa spirituală în noile generaţii, pentru că o educaţie completă trebuie s-o includă în mod obligatoriu.

Francesc Torralba Roselló s-a născut la Barcelona (15 mai 1967). A studiat filozofia la Universitatea din Barcelona şi teologia la Facultatea de Teologie din Catalonia, iar ulterior şi-a continuat studiile la Universitatea din Copenhaga, unde a învăţat daneza pentru a-şi putea scrie teza de doctorat în filozofie despre Søren Kierkegaard. Teza de doctorat în teologie, pe tema gândirii antropologice a teologului catolic Urs Von Balthasar, a fost susţinută 1997. Pe parcursul traiectoriei sale profesionale a fost distins cu numeroase premii, a publicat peste 70 de cărţi de filozofie pe diverse teme şi este prezent în mass-media din Catalonia.

În prezent este profesor la Universitatea Ramon Lull din Barcelona şi ţine cursuri şi seminarii la multe alte universităţi din Spania şi America de Sud.

Predă Istoria filozofiei contemporane şi Antropologie filozofică şi-şi alternează activitatea la catedră cu meseria de scriitor. Ţine cursuri în întreaga ţară şi participă la congrese naţionale şi europene.

Gândirea sa, cu vădite origini creştine, este orientată spre antropologia filozofică şi etică. Este specializat în filozofia lui Søren Kierkegaard, a cărui operă a tradus-o din daneză în catalană şi este foarte familiarizat cu gândirea lui Friedrich Nietzsche.

Inteligenţa spirituală


Colecție: Biblioterapia

Titlu original: Inteligencia espiritual

Traducător: Elena-Anca Coman

Copertă: Griffon and Swans (www.griffon.ro)

Anul apariției: 2012

Număr pagini: 288

Format: 13,00 × 20,00 cm

ISBN: 978-606-588-403-8

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.062 sec