Inteligenţa emoţională

Inteligenţa emoţională
Preț: 57,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2007
Pagini: 430
Format: 15,50 x 22

DESCRIERE

Cartea lui Daniel Goleman a marcat o revolutie uluitoare în psihologie prin analiza importantei covârsitoare a emotiilor în dezvoltarea personalitatii umane. Studiul sau ne explica cum, atunci când ne întelegem sentimentele, situatia în care ne aflam devine mai limpede. Descoperim chiar un nou mod de a privi cauzele bolilor care ne macina familia si societatea.

Preluând rezultatele cercetarilor asupra creierului si comportamentului, autorul propune extinderea conceptului de inteligenta. Este binecunoscut termenul de IQ — coeficientul care masoara inteligenta umana înnascuta si care nu prea poate fi ameliorat pe parcursul vietii. O asemenea întelegere nu explica, de pilda, situatiile în care persoane cu un IQ mediu sau relativ scazut au cunoscut un mare succes.

De aceea, autorul a deschis calea unei psihologii care acorda un interes egal si inteligentei sentimentelor. Inteligenta emotionala (EQ) presupune în primul rând constientizare de sine, autodisciplina si empatie. Ea da seama de felul în care ne controlam impulsurile si sentimentele. Vestea buna este faptul ca inteligenta emotionala poate fi îmbunatatita. Desi copilaria este extrem de importanta în punerea unor baze solide pentru dezvoltarea inteligentei emotionale, ea poate fi îmbunatatita si cultivata inclusiv la vârsta adulta.

La zece ani de la aparitia primei editii în limba engleza, studiul inteligentei emotionale a capatat proportiile unui domeniu stiintific autonom în slujba caruia lucreaza un numar impresionant de cercetatori folosind cele mai avansate metode tehnologice. Astazi inteligenta emotionala se preda în scoli si universitati, competentele sale au devenit criterii de angajare sau de promovare în cariera, iar programele de educatie pe baza sa au devenit punctul de plecare în politicile sociale de prevenire a îmbolnavirilor sau criminalitatii. Toate acestea au început în urma cu zece ani, de la formidabila carte a lui Daniel Goleman, Inteligenta emotionala.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.028 sec