Intamplari din Biserica si Spital

Preț: 10,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1913-60-5
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 96

DESCRIERE

Cartea domnului profesor universitar doctor Pavel Chirila, marturisitor al credintei ortodoxe si practicant al medicinei crestine, este, prin experientele rememorate, o pedagogie a modului in care se impune revizuirea abordarii omului din perspectiva realitatii ca trupul este templu al Duhului Sfant.

Conceput pe structura interviului, textul este o confesiune mozaicata, organizat in raport cu cele doua dimensiuni ale activitatii personale - Spitalul si Biserica. Termenul intamplari, care fundamenteaza titlul, poarta sacralitatea etimonului (conform DEX: probabil din lat. intemplare; in latina este compus din in si templum), implicand evenimente cu statut de modele ale unei vieti traite crestineste. Ca istorie rezumata a unui destin, cartea poate fi revelarea a ceea ce sugereaza celebrul panseu: Cand ai un pentru ce in viata, ii suporti cu usurinta toate cum-urile. Pentru ce-ul doctorului Chirila a fost identificarea cailor prin care omul-medic si omul-pacient pot corela intru mantuirea lor, in ritmurile legilor lui Dumnezeu; cum-urile le-au reprezentat toate modalitatile prin care evenimentele din Spital si Biserica au devenit fericite si pliduitoare intamplari.

Lectura cartii - utila medicilor, preotilor, bolnavilor si sanatosilor deopotriva - aduce cu ea dulceata prezentei lui Hristos in mintile si sufletele acestora si convingerea ca rugaciunea, postul, credinta sunt solutiile oferite de Dumnezeu drept garantii pentru salvarea insului con-templator.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0167 sec