Institutii de drept civil Curs selectiv pentru licenta

Institutii de drept civil Curs selectiv pentru licenta
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2012
Pagini: 570
Categoria: Civil

DESCRIERE

Lucrarea Institutii de drept civil este destinata studentilor Facultatii de Drept si Stiinte Social-Politice a Universitatii "Valahia" din Targoviste care se pregatesc pentru sustinerea examenului de licenta la specializarea "Drept". Au fost selectate cele mai importante institutii juridice in reglementarea noului Cod civil, intrat in vigoare la 1 octombrie 2011, moment cu multiple semnificatii pentru intregul sistem de drept romanesc, aflat in plin proces de reforma si armonizare cu acquis-ul comunitar.

Autorii si-au propus sa analizeze aceste institutii, in special actul juridic civil, din perspectiva reglementarilor avute in vedere de noul Cod civil: Codul civil din Quebec, principala sursa de inspiratie, Codul civil italian, Principiile dreptului european al contractelor (PECL) Ante-proiectul de Cod european al contractelor (CCE), Principiile Unidroit aplicabile contractelor comerciale internationale (PU).

Oferta de codificare fiind extrem de generoasa, a avut ca efect un oarecare exces de reglementare precum si interventii succesive pe textele normative, fara a fi suficient armonizate. Este motivul pentru care autorii acestui volum si-au propus sa evidentieze si unele neimpliniri ale noilor prevederi, cu intentia declarata de a trezi interesul studentilor pentru studiul comparativ al dreptului civil, invitandu-i la reflectii si la analiza pe text a acestora, prin raportarea la principiile de drept care guverneaza fiecare institutie in parte.

Prof. univ. dr. Sache Neculaescu

Date tehnice

Titlu: Institutii de drept civil
Pret: 60,00 RON
ISBN: 978-973-127-823-0
Format: Academic 17x24 mm
Pagini: 570

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.051 sec