Institutia ombudsmanului: justitie alternativa?

Institutia ombudsmanului: justitie alternativa?
Preț: 29,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 392

DESCRIERE

Folosind abordări din ştiinţele politice, administrative, drept şi politici publice, cartea are atât o componentă normativă, cât şi una empirică, studiind în primă parte relaţia instituţiei Ombudsmanului din România cu puterile statului, dar şi cu cetăţenii.


Cercetarea se dovedeşte a fi dimensiunea naţională a unei cercetări mai ample, derulată sub egida Robert Schuman Centre, European Universitz Institute, cu sediul la Florenţa, şi a European Group of Public Administration, de către un grup de cercetători europeni.

Partea a doua cuprinde studii de drept comparat din mai multe state ale lumii, selectate in functie de modelul de Ombudsman adoptat, dar şi a aportului adus de literatura de specialitate din juristicţia respectivă la cercetarea comparativă a instituţiei.

Autorii studiilor au participat ca şi experţi externi asociaţi în cadrul proiectului, validând metodologia şi rezultatele cercetării asupra Ombudsmanului român. Deosebit de onorată este contribuţia Ombudsmanului olandez, Alex Brenninkmeijer, căruia îi mulţumim în mod special.

Dacian C. Dragoş şi Bogdana NeamţuData aparitiei: 23 Dec 2011
Nr pagini : 392

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0510 sec