INSOMNIILE MARINEI

INSOMNIILE MARINEI
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 208
Format: 10,5x17,5
Categoria: Memorii/Jurnal

DESCRIERE

40 de săptămâni sunt necesare pentru a aduce pe lume un pui de om. Atunci de ce n-ar fi suficiente 40 de articole pentru a aduce pe lume o carte?

Am adunat, în acest volum, cele 40 de insomnii pe care mi le-a găzduit Mehedințeanul, o gazetă de la mal de Dunăre, pe care un om drag mi-a întins-o, la o cotitură a cursului meu de viață, spre a-mi fi confidentă, preț de câteva zeci de săptămâni. […]

Veți descoperi, între filele acestei cărți, gândurile mele de femeie, de soție, de fostă soție, de mamă, de… „amantă” (!), de femeie singură, de jurnalist, de om de televiziune, de simplu cetățean. Personal, o iau ca pe un „antrenament” pentru romanul pe care am început deja să-l scriu. […]

M-aș bucura ca unii dintre dumneavoastră să aibă de învățat câte ceva din această trecere a mea prin lume, din pașii pe care i-am făcut, din gândurile și emoțiile mele, din izbânzile, dar și din eșecurile pe care le-am traversat.

Lectură plăcută!... Și vă mulțumesc că v-ați descălțat la intrarea în viața mea. - Marina Almăşan
Despre autor


Marina Almasan
MARINA ALMĂŞAN este un cunoscut om de televiziune, însă cariera ei ascunde şi numeroase antecedente în ale scrisului. În studenţie a fost, timp de trei ani, redactor-şef la revista Academiei de Studii Economice, iar întreaga perioadă pre-decembristă a fost marcată de multiple colaborări la presa vremii: revistele Viaţa studenţească, Scânteia tineretului, Contemporanul, Urzica, precum şi de numeroase premii literare. După decembrie '89, deşi a fost aproape în totalitate absorbită de televiziune, a continuat să cocheteze cu scrisul. Dincolo de numeroase scenarii pentru filme documentare şi show-uri de televiziune, în 2004 publica, la Editura Niculescu, un volum pentru copii ? Cele şapte păţanii ale lui Victoraş. În perioada 2008?2010, deţine o rubrică permanentă în ziarul Adevărul de duminică, intitulată ?Destăinuiri". Din toamna anului 2011, acceptă propunerea omului de afaceri timişorean Georgică Cornu, de a susţine o rubrică permanentă în săptămânalul acestuia, Mehedinţeanul. Are 40 de apariţii în această publicaţie, rubrica intitulându-se Insomniile Marinei. La sugestia cititorilor săi, se decide să adune toate aceste apariţii într-o carte, propunând-o prestigioasei Edituri LEDA, din cadrul Grupului Editorial Corint, care acceptă cu plăcere această provocare. Cele 40 de eseuri se adresează unui segment extrem de larg de cititori. Ele reprezintă, în fapt, gândurile vedetei TV, legate de diverse aspecte ale vieţii de zi cu zi.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.049 sec