Însemnări dintr-o ţară mare

Însemnări dintr-o ţară mare
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 328
Format: 13x20
Categoria: Diverse

DESCRIERE

Spre sfârşitul verii lui 1996, pe când eram în New Hampshire, m-a sunat Simon Kelner, vechi prieten şi un băiat excepţional,
şi m-a întrebat dacă nu vreau să scriu o rubrică săptămânală despre America pentru revista Mail on Sunday’s Night & Day,
la care fusese numit de curând redactor-şef.
De-a lungul anilor, Simon mă mai convinsese să fac tot felul de lucruri pentru care nu aveam timp, dar asta nici nu intra în discuţie.
— Nu, i-am răspuns, nu pot. Îmi pare rău. E cu neputinţă.
— Deci poţi să-ncepi de săptămâna viitoare?
— Simon, am impresia că n-ai înţeles. Nu pot.
— Ne-am gândit s-o intitulăm „Însemnări dintr-o ţară mare“.
— Simon, o să trebuiască s-o intitulezi „Spaţiu gol pe pagina întâi“, pentru că eu nu pot s-o scriu.
— Perfect, mi-a replicat el, puţin absent.
Am avut impresia că mai făcea şi altceva în acelaşi timp — bănuiala mea e că alegea fotomodele pentru numărul cu costume de baie.

William McGuire Bryson (n. 1951), Cavaler (onorific) al Imperiului Britanic, a urmat cursurile Universităţii Drake din oraşul său natal, Des Moines (Iowa), dar a renunţat la studii în 1972, fără să-şi ia diploma de absolvire, preferând să plece într-o călătorie în Europa. Şi-a completat studiile abia în 1975. În 1977, s-a stabilit în Marea Britanie, unde a lucrat zece ani ca jurnalist la ziarele The Times şi The Independent. În 1995, Bryson, soţia sa englezoaică Cynthia şi cei patru copii ai lor s-au mutat înapoi în Statele Unite (experienţele lor din acest stagiu american sunt descrise în schiţele din volumul de faţă, intitulat I’m a Stranger Here Myself (Şi eu sunt străin aici) în Statele Unite sau Notes from a Big Country în Marea Britanie, Canada şi Australia, dar în 2003 au revenit definitiv în Marea Britanie şi s-au stabilit în oraşul Durham. În acelaşi an, cartea sa Notes from a Small Island (1995) a fost votată de cititorii britanici drept cea mai bună evaluare a identităţii şi a stării de spirit a naţiunii britanice, iar autorul ei a fost numit Emisar al Moştenirii Culturale Engleze. În 2005, deşi nu este cetăţean britanic, Bill Bryson i-a urmat actorului Sir Peter Ustinov în funcţia de Rector al Universităţii din Durham. În 2007, i s-a decernat Premiul James Joyce al Colegiului Universitar din Dublin.
Din scrierile lui Bill Bryson, la editura Curtea Veche a apărut volumul:
Despre toate pe scurt — de la Big Bang la ADN (2008)
(A Short History of Nearly Everything — 2003 —, câştigătoarea Premiului Aventis pe 2004 pentru cea mai bună carte de popularizare a ştiinţei şi a Premiului Descartes al Uniunii Europene pe 2005 pentru cea mai bună carte de răspândire a ştiinţei)
şi se află în curs de apariţie volumul:
Însemnări de pe o insulă mică

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.044 sec