INITIERE IN ORIENTUL ANTIC. De la Sumer la Biblie

INITIERE IN ORIENTUL ANTIC. De la Sumer la Biblie
Preț: 34,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 320
Format: 13x20
Categoria: Istorie

DESCRIERE

Oriunde în lume, scopul principal al oricărei cercetări istorice este acela de a scoate la lumină cât mai multe mărturii despre modul de viaţă al strămoşilor noştri. Iniţiere în Orientul Antic însumează o serie de articole reproduse din L’Histoire, revista franceză care s-a consacrat descoperirii şi studierii trecutului nostru. O echipă de istorici, coordonată de Jean Bottéro, asiriolog cunoscut pe plan internaţional, îl poartă pe cititor într-o fascinantă călătorie pe vastul teritoriu al Mesopotamiei. Celui neiniţiat în misterele acestui univers antic îi va trezi interesul şi va dori să afle cât mai multe despre cultura materială şi spirituală a regiunii aflate între Tigru şi Eufrat. În schimb, cel care are anumite cunoştinţe în domeniu va avea posibilitatea să exploreze zone rar cercetate şi puţin cunoscute ale acestei civilizaţii.

De unde au venit primii noştri înaintaşi? • Cum au trăit şi au murit? Ce mâncau şi ce beau? • Cum gândeau şi cum făceau dragoste? Care era atitudinea lor faţă de femei? • Ce sens dădeau vieţii şi morţii? Cum le cereau zeilor ajutorul?

Iată doar câteva dintre întrebările al căror răspuns va ajuta la completarea tabloului vieţii din Orientul Antic.
Despre autor


Jean Bottéro
JEAN BOTÉRO (coordonator): Director de studii la École pratique des hautes études, Secţia de filologie şi istorie, Catedra de asiriologie.

Pierre Chuvin: Profesor de greacă veche la Universitatea Blaise - Pascal din Clermont - Ferrand. Este membru în comitetul redacţional al revistei L? Histoire şi colaborează la Monde des livres (istorie antică). A publicat în 1990 Chronique des derniers paiens, la disparition du paganisme dans l? Empire romain, la Belles Lettres.

André Finet: Profesor onorific de asiriologie la Universitatea Liberă din Bruxelles. A condus săpăturile de la Tell Kannas în Siria, din 1966 până în 1973. A publicat o traducere în franceză a Codului lui Hammurabi la Éd. du Cerf (reeditată în 1983).

Bertrand Lafont: Asiriolog, cercetător la CNRS. Este membru al echipei care încearcă să descifreze tăbliţele cuneiforme provenite din situl Mari şi lucrează, de asemenea, la editarea tăbliţelor în limba sumeriană păstrate la Muzeul de Arheologie din Istanbul. Jean- Maurice de Montremy: Jurnalist, redactor-şef al publicaţiei Lire şi membru în comitetul redacţional al revistei L? Histoire.

Georges Roux: Medic, a trăit aproape zece ani în Irak şi a devenit pasionat de istoria Orientului nntic. Cartea sa, Ancient Iraq, publicată la Allen & Unwin, Londra, în 1964 şi la Penguin Books în 1966, este o lucrare clasică pentru istoria mesopotamiană. O versiune în franceză, La Mésopotamie, revizuită în întregime, a apărut în 1983 la Éd. du Seuil.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0179 sec