Ingineria interioară

DESCRIERE

O cale ce conduce către dobândirea bunăstării absolute, prezentată de un maestru în viaţă

În această carte, vizionarul, misticul şi yoghinul Sadhguru prezintă ştiinţa clasică a yogăi pentru cititorii occidentali. Practica hatha yoga, aşa cum o cunoaştem noi, nu este decât una din cele opt ramuri ale ştiinţei numite yoga. De fapt, yoga este un sistem sofisticat ce permite preluarea controlului asupra puterii interioare prin activarea energiilor interioare într-o manieră care să permită funcţionarea corpului şi a minţii la capacitatea lor optimă. Ea te ajută să îţi creezi situaţiile interioare pe care ţi le doreşti cu adevărat, transformându-te într-un arhitect al propriei tale bucurii.

Un yoghin îşi trăieşte întreaga viaţă în această stare interioară expansivă, iar prin această carte transformatoare, Sadhguru ne spune povestea propriei sale treziri spirituale, prin care copilul înzestrat cu o afinitate neobişnuită faţă de lumea naturii s-a transformat într-un tânăr îndrăzneţ care a traversat întregul continent indian pe motocicleta sa. El povesteşte momentul iluminării sale petrecute pe un vârf de munte din sudul Indiei, când timpul s-a oprit complet, iar el s-a transformat într-o manieră radicală. La ora actuală, în calitatea sa de fondator al Isha, o organizaţie dedicată multor cauze umanitare, el călăuzeşte milioane de adepţi, luminându-le calea. Termenul de guru, precizează el, înseamnă „cel care alungă întunericul, cineva care îţi deschide o poartă… În calitate de guru, eu nu predau nicio doctrină, nu împărtăşesc nicio filozofie şi nu propovăduiesc nicio convingere, căci singura soluţie pentru toate relele umanităţii este transformarea de sine. Această transformare presupune ca nimic din ceea ce este vechi să nu mai rămână valabil. Ea reprezintă o schimbare dimensională a manierei în care percepi şi experimentezi viaţa”.

Înţelepciunea distilată în această carte, uşor de citit, dar profundă şi transformatoare, le oferă cititorilor numeroase unelte testate în timp, dar prezentate într-o formă nouă, mai proaspătă şi mai vie ca oricând. Ingineria interioară prezintă o modalitate revoluţionară de a ne gândi la umanitatea noastră şi oportunitatea de a duce o viaţă trăită sută la sută într-o stare de bucurie.

Elogii aduse lui Sadhguru şi cărţii sale, Ingineria Interioară

„După toate standardele, Sadhguru este un om cu totul remarcabil. Nenumăraţi oameni din întreaga lume îl consideră un ghid spiritual plin de lumină. În acelaşi timp, el este un activist social pragmatic şi un militant plin de compasiune pentru drepturile oamenilor, pentru pacea globală şi pentru bunăstare. În această carte de referinţă, el îşi prezintă experienţele personale şi revelaţiile profunde care i-au transformat viaţa şi conştiinţa. Mai mult decât atât, el prezintă aici un program practic de transformare personală, bazat pe venerabilele învăţături ale maeştrilor yoghini, care continuă să îl inspire până astăzi. De-a lungul istoriei, nu au existat alte întrebări mai insistente pe care şi le-au pus oamenii decât: „Cine suntem noi?” şi „Care este scopul nostru în această viaţă pe pământ?” Ingineria Interioară este o carte consistentă, care nu se sfieşte să prezinte multe controverse, în acelaşi timp antice şi contemporane, dar mai presus de orice, ea reprezintă o invitaţie plină de iubire de a ne trăi viaţa la modul optim şi o confirmare a faptului că putem face acest lucru, prin metodele indicate aici”.

- Sir Ken Robinson, autorul cărţilor Elementul, Găsirea elementului tău şi Ieşirea din minte: Învaţă să fii creativ

„Mă simt profund inspirat de capacitatea lui Sadhguru de a se bucura, de exuberanţa cu care îşi trăieşte viaţa şi de profunzimea curiozităţii şi cunoaşterii sale. Cartea sa este plină de provocări intelectuale, dar şi de revelaţii care ne trezesc uimirea şi ne fac să ne minunăm. O recomand cu căldură tuturor celor interesaţi de transformarea de sine”.

- Dr. Mark Hyman, Directorul Centrului Clinic pentru Medicină Funcţională şi autor al mai multor best-seller-uri

„Ingineria Interioară este o lectură absolut fascinantă a revelaţiilor şi învăţăturilor lui Sadhguru. Dacă te simţi pregătit, ea poate fi un instrument pentru trezirea inteligenţei tale interioare, a geniului suprem care oglindeşte întreaga înţelepciune a cosmosului.”

- Deepak Chopra

Caracteristici

  • Numărul de pagini: 296
  • Formatul în cm. (l x L x g): 13 x 20 x 1. 7
  • I. S. B. N.: 978-606-756-027-5
  • Traducerea din limba engleză: Cristian HANU
  • Titlul original: Inner Engineering: A Yogi`s Guide to Joy
  • Greutate: 256 grame
  • Link: http://isha. sadhguru. org/

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0181 sec