INFERNO - DAN BROWN (AUTORUL ROMANULUI CODUL LUI DA VINCI)

Preț: 69,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-609-481-8
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 508
Format: 17x24

DESCRIERE

Robert Langdon, profesorul de simbolistica de la Harvard, se trezeste la miezul noptii Tntr-un spital.
Dezorientat si suferind din pricina unei rani la cap, el nu-si aminteste nimic din ce i s-a intamplat in ultimele treizeci si sase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii i 1-au gasit in captuseala hainei.
Lumea lui Langdon se transforma in haos si se vede nevoit sa fuga prin Florenta impreuna cu Sienna Brooks, o tanara a carei prezenta de spirit ii salveaza viata. Profesorul isi da repede seama ca se afla in posesia unei serii de coduri Tngrijoratoare create de un om de stiinta sclipitor - un geniu a carui obsesie legata de sfarsitul lumii e egalata doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodata - poemul epic Infernul al lui Dante Alighieri. Palazzo Vecchio, Gradinile Boboli si II Duomo sunt locuri istorice care le ofera lui Langdon si Siennei sansa de a descoperi o retea de pasaje ascunse si de secrete vechi, dar si o paradigma stiintifica terifianta care va fi folosita fie pentru a imbunatati substantial viata de pe pamant, fie pentru a o distruge.Inferno - ultimul roman al lui Dan Brown şi al patrulea din seria care îl are ca protagonist pe Robert Langdon, este o combinaţie abilă de mister, thriller, istorie şi cultură, care îl poartă pe cititor de la Florenţa la Veneţia şi apoi la Istanbul. Dinamic şi ingenios construit, romanul prezintă toate elementele cu care Brown şi-a obişnuit déja cititorii - un om de ştiinţă nebun, cu un ţel bine conturat, un mister greu de dezlegat, simboluri extrase din Divina Comedie de Dante, mesaje secrete, o serie de indicii pe care numai un specialist în simbolistică le poate descifra, elemente de artă şi de istorie şi o iminentă catastrofă de proporţii planetare. Trezindu-se, amnezic, pe un pat de spital din Florenţa, şi ajutat de o blondă inteligentă, Robert Langdon străbate Europa în încercarea de a afla ce i s-a întâmplat şi a rezolva totodată un mister cu conotaţii literar-istorice, vânat fiind de un asasin în slujba unei tenebroase organizaţii internaţionale.


Romanul Inferno îl urmărește pe Robert Langdon, celebrul specialist de la Harvard, în mijlocul unei aventuri întortocheate din inima Europei. Acesta este atras într-o lume preocupată de una dintre cele mai misterioase și trainice opere literare. Acțiunea se petrece în Florența secolului al XIV-lea și are la bază Infernul, partea poetică din Divina Comedie scrisă de Dante Alighieri între 1307 și 1321. Însuși Dan Brown admite că „Deși am studiat și eu în studenție Infernul lui Dante, abia acum, după cercetări minuțioase realizate în Florența, am apreciat cu adevărat influența muncii lui asupra lumii moderne. Cu acest roman nou, sunt bucuros să conduc cititorii într-o călătorie spre mijlocul unui tărâm spectaculos plin de coduri, simboluri și multe trecători secrete”.


„Domnul Dan Brown este mai serios ca niciodată atunci când amintește de amenințarea gravă a lui Dante:
Cele mai întunecate locuri din iad sunt rezervate pentru cei care își păstrează neutralitatea în timpul unor crize de morală.”

În data de 13 mai 2013, prestigiosul cotidian The New York Times a publicat primul book review pentru Inferno, On a Scavenger Hunt To Save Most Humans, articol scris de Janet Maslin, același jurnalist care a publicat The Word is WOW, unul dintre articolele-review despre Codul lui da Vinci, material ce a contribuit la lansarea masivă a întregii serii: „Viziunea coșmarului lui Dante devine centrul vizual pentru calculele știintifice pe care le sugerează. În cele din urmă, cartea se învelește cu transhumanism, manipulare genetică și potențial pentru pandemie. La fel cum Simbolul pierdut a încercat să-și arate interesul pentru științele care studiază corelația minte-trup așa și Inferno plasează ideea bolii la începutul și în centrul poveștii, invocând Moartea Neagră și ale sale victime și efecte asupra omenirii.”

Dan Brown, unul dintre cei mai iubiți autori internaționali, la Editura RAO

Editura RAO este iniţiatoarea Fenomenului Dan Brown în România şi a publicat seria completă de romane care îl au ca personaj principal pe Robert Langdon, urmând a publica și ultima carte din serie, Inferno. Autorul este unul dintre cei care au spart tiparele și au redefinit termenul de bestseller. Dan Brown a reușit să transforme tulburătoarele enigme ale omenirii în literatură de excepție, înregistrând și în România un record uimitor. Desemnat de revista Time unul dintre cei mai influenţi 100 de oameni din lume, autorul a apărut în paginile a numeroase publicaţii de renume precum Newsweek, Forbes, People, GQ, The New Yorker. Cărțile sale au fost traduse în peste 52 de limbi străine, iar două din romanele sale au fost deja ecranizate în filme de excepție, existând șanse mari ca și Simbolul pierdut să fie adaptat cinematografic în 2013.

Aparitie: 26.8.2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0154 sec