Ineficacitatea actului juridic civil. Practica judiciara si reglementarea din noul Cod civil Editia a 2-a

Preț: 43,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 352
Categoria: Civil

DESCRIERE

Data aparitiei: Octombrie 2012


Lucrarea Ineficacitatea actului juridic civil reprezinta o sinteza obiectiva si detaliata de jurisprudenta asupra vastei tematici a ineficacitatii actului juridic civil.

A doua editie reuneste intr-un singur volum peste 300 de hotarari judecatoresti ce analizeaza probleme de actualitate cu privire la nulitate, structurate in functie de principalele domenii incidente: contracte (de vanzare, donatie, intretinere, imprumut, inchiriere, ipoteca, tranzactie, schimb, gaj etc.), succesiuni, imobile preluate de stat, fond funciar, raporturi de familie, alte acte juridice, rezolutiunea si rezilierea contractelor (de vanzare, intretinere, locatiune, inchirierea locuintelor, leasing, antrepriza), revocarea donatiei sau a testamentului, reductiunea liberalitatilor excesive, caducitatea si inopozabilitatea (actiunea pauliana, simulatia, publicitatea imobiliara prin cartile funciare, alte cazuri de inopozabilitate). Sunt redate de asemenea deciziile in interesul legii relevante.

Notele si comentariile autorului evidentiaza modificarile aduse de noul Cod civil in aceasta materie, opiniile in acelasi sens sau in sens contrar cu privire la solutiile de practica neunitara exprimate de instantele din toata tara, argumente si explicatii suplimentare referitoare la aspectele de drept importante, facand retrimiteri la alte solutii si indicand, totodata, textele de lege incidente si cele corespondente din noua reglementare, aplicabila de la 1 octombrie 2011.

Cartea Ineficacitatea actului juridic civil include si un supliment electronic gratuit, cu spetele prezentate in extenso.
Date tehnice

Titlu: Ineficacitatea actului juridic civil. Practica judiciara si reglementarea din noul Cod civil
Pret: 43, 00 RON
ISBN: 978-606-522-486-5
Format: Carte brosata
Pagini: 352

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0149 sec