Îndreptar pentru zeiţe inspirații zilnice despre Supremul Spirit Feminin

Îndreptar pentru zeiţe inspirații zilnice despre Supremul Spirit Feminin
Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-93429-9-2
Anul publicării: 2015
Pagini: 414
Format: 13x20

DESCRIERE

 În decursul a mii — poate chiar a sute de mii — de ani, oamenii au recunoscut şi au invocat divinitatea atât sub forma sa feminină cât şi sub cea masculină, deopotrivă. Divinităţii feminine i s-au atribuit nenumărate nume şi i s-au închinat nenumărate rituri, precum şi zile în care ea era sărbătorită. Zeiţa fost în egală măsură maternă şi feciorelnică, sălbatică şi devotată familiei, înflorind în tinereţe şi devenind aprigă cu vârsta. A fost tot ceea ce femeile sunt şi pot fi. Miturile ei au inspirat adoraţie, pasiune şi tandreţe în inimile adepţilor ei, şi din acele răspunsuri, din acele reacţii au plămădit rugi care i se adresează. Rugi şi cântece, epopei şi piese de teatru - toate acestea şi-au aflat inspiraţia în figura grandioasă a zeiţei.
   Unele dintre aceste nenumărate rugi sunt reunite aici, în această carte, pentru tine. Ele provin din numeroase surse, de la mari autori clasici europeni precum Ovidiu şi Horaţiu, până la misticii indieni Ramprasad şi Sri Ramakrishna, sau la talentaţii poeţi anonimi care au compus cântecele populare din Lituania, din Africa de Vest şi Alaska. Pentru a le putea percepe direct forţa lor afectivă, am adaptat aceste rugi, uneori pentru a reda sensul cuvintelor mai clar. Aceste surse de inspiraţie se regăsesc în bibliografia de la finalul cărţii.
   Această carte poate fi folosită în diferite moduri. Este gândită şi aranjată sub forma unei cărţi de meditaţii zilnice, dar printre cele 366 de rugi reunite în această lucrare, se pot regăsi şi anumite rugi specifice, ce aparţin unei anumite zestre culturală, zeiţa invocată şi subiect Astfel, cei care doresc să realizeze anumite ritualuri, fie pentru sine, fie pentru un grup, vor găsi un adevărat tezaur de inspiraţie în această carte. La fel, cei care caută să invoce energia zeiţei pentru un anumit scop, vor găsi aici un bogat material de inspiraţie şi ajutor. De asemenea, cei care doresc să citească texte literare valoroase şi cu mare putere de inspiraţie, zămislite din sensibilitatea feminină, vor găsi în această carte o abundenţă de texte cu care se vor desfată.
   Putem să adorăm acest principiu feminin în diferite moduri, indiferent de gradul de complexitate al formei abordate. Simplul fapt de a pune o floare pe masă, în faţa unei ferestre luminate, poate reprezenta o ofrandă semnificativă adusă principiului feminin din natură, dacă este făcut cu reverenţă şi ardoare sufletească. Fie şi doar citind rugile prezentate în această carte, putem să fim deja părtaşe la marele fluviu de invocaţii şi rugi aduse de umanitate, de-a lungul secolelor, principiului feminin. Fie ca zeiţa să vă binecuvânteze, de fiecare dată când o chemaţi şi o invocaţi cu iubire şi sinceritate!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.048 sec