Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master

Individualizarea sanctiunilor de drept penal - Master
Preț: 58,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Anul publicării: 2011
Pagini: 586
Format: 17x24
Categoria: Penal

DESCRIERE

Data aparitiei: Mai 2011


Descriere:

Deşi despre individualizarea sancţiunilor de drept penal s-a mai scris în doctrina penală, nimeni nu a abordat această problematică într-un cadru atât de amplu şi cuprinzător cum o face autorul lucrării de faţă.
În viziunea autorului tratarea individualizării pedepsei presupune o amplă analiză introductivă în dreptul penal ca ramură a dreptului, apoi a ştiinţei dreptului penal, a principiilor fundamentale ale dreptului penal, a izvoarelor dreptului penal, a raportului juridic penal şi a doctrinelor penale referitoare la sancţiunile de drept penal. Abia după aceste consideraţii generale introductive, autorul abordează materia propriu-zisă penală tratând despre interpretarea legii penale, răspunderea penală, sancţiunile de drept penal.În continuare autorul se ocupă de individualizarea sancţiunilor de drept penal (T. II) şi cu variatele aspecte care ţin de această materie. Lucrarea se încheie cu o problematică nouă, aceea a reindividualizării sancţiunilor de drept penal.

Bazându-se pe o documentaţie temeinică autorul reuşeşte să înfăţişeze aspectele esenţiale ale temei abordate, cu numeroase exemplificări din jurisprudenţă şi cu multiple reflecţii personale care dau un caracter bogat şi profund întregii lucrări.
Deosebit de interesante sunt şi dezvoltările din lucrare privind individualizarea judiciară a executării pedepselor şi individualizarea pedepsei în situaţii speciale, teme noi, mai puţin tratate în lucrările de specialitate.
De remarcat şi preocuparea autorului de a prezenta problematica abordată în lumina documentelor Uniunii Europene lărgind mult sfera de tratare a materiei individualizării sancţiunilor de drept penal.

Scrisă într-un stil clar, accesibil lucrarea destinată masteranzilor îşi va atinge scopul de a aprofunda materia penală şi a oferi cititorilor multiple repere certe pentru o înţelegere corectă a ştiinţei dreptului penal în general şi a problematicii individualizării sancţiunilor de drept penal, în special.

Prof. univ. dr. George Antoniu
Director ştiinţific onorific
Al Institutului de Cercetări Juridice "Acad. Andrei Rădulescu" al Academiei Române

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.046 sec