Incognito. Vietile secrete ale creierului - David Eagleman

Preț: 37,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 336

DESCRIERE

Traducere de Ovidiu Solonar
 
Daca mintea constienta reprezinta doar varful aisbergului din ceea ce inseamna activitatea cerebrala, atunci cu ce se ocupa restul creierului uman? Si cine pe cine conduce oare in tandemul om? Specialistul in neurostiinte David Eagleman plonjeaza in adancimile subconstientului omenesc, care are o „viata personala" tainica si foarte intensa.
 
„Sunt ravasitoare lectiile tinute de Eagleman! Si in Incognito ne obliga sa ne lepadam de ideile noastre anchilozate.“ (The Guardian)
 
„Autorul are talentul de a proba improbabilul si de a pune la treaba idei aparent nebunesti, reusind cu ajutorul lor sa dea contur universului de altfel nedeslusit al constiintei.“ (The New Yorker)
 
DAVID EAGLEMAN (n. 1971) este, printre altele, specialist in neurostiinte, membru al Consiliului Forumului Economic International, cercetator in cadrul Institutului pentru Etica si Tehnologii Inovatoare. In 2012, a fost inclus de revista italiana Style in „Lista personalitatilor geniale" („Brightest Idea Guys"). Dupa cum se prezinta singur, in timpul zilei David Eagleman este directorul Laboratorului de Perceptie si Actiune din cadrul Facultatii de medicina Baylor (Houston, Texas), unde coordoneaza si Centrul de cercetare in neurostiinte si legislatie. Studiile sale privesc perceptia omului asupra timpului, capacitatea de adaptare a creierului, sinestezia si interconexiunile dintre neurostiinte si sistemul juridic. A mai publicat: Wednesday is Indigo Blue. Discovering the Brain of Synesthesia (2009), Why the Net Matters (2010), Incognito. The Secret Lives of the Brain (2011; in curs de aparitie la Humanitas).

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0196 sec