Inainte de Eu Sunt (Mooji)

Inainte de Eu Sunt (Mooji)
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 271
Categoria: Spiritualitate

DESCRIERE

Inainte de Eu Sunt (Mooji)

…Mooji le răspunde interlocutorilor săi la întrebări despre frică, suferință, confuzie, relații, practica spirituală și despre cum să își trăiască viața în liniște.

Cuvintele sale sunt o neclintită invitație de a cerceta natura sinelui și de a te abandona în plenitudinea și neantul ființei însăși.

Răspunsurile sale încurajează, provoacă și iluminează de fiecare dată.

Fragmente:

…orice poți să gândești sau să creezi cu mintea - orice nu este permanent - este trecător, nu este Adevărul. Nu urma ceea ce e trecător. Orice produce mintea este doar temporar. Ceasul arată acum ora cinci. Dimineață la ora cinci, la ce te gândeai? Ce experiență aveai? Ieri la ora cinci, ce emoții simțeai?

Acum zece minute, ce gânduri îți treceau prin minte? Nu îți poți aminti niciunul dintre aceste gânduri. Aceasta este natura tuturor lucrurilor trecătoare.

Lasă totul de-o parte pentru o clipă, chiar dacă ți se pare că ar fi cel mai iresponsabil lucru pe care l-ai putea face. Chiar și nevoia de control, las-o pur și simplu deoparte pentru o clipă.

Nu te asocia, nu te amesteca cu absolut nimic, așa încât să poți doar să fii, atât. Și să fii nu este o acțiune pe care o faci, ea există acolo încă dinainte ca ideea de "a fi" să apară. Tu ești deja. Acum poți să cercetezi și să vezi.

Imaginează-ți că ai venit pentru un consult general - corp, minte și spirit - care se face cu un aparat suficient de sofisticat cât să poată măsura toate aceste lucruri.

Hai să începem cu corpul. În clipa asta o să te cântărim. Trebuie să scoți de pe tine tot ce nu ține de corp. Așa că trebuie să îți scoți inelul din nas, plombele, lentilele de contact - da, și ele au o greutate! Și extensiile de păr, și pe ele trebuie să le scoți!

Tot ce nu îți este originar, chiar și mizeria de sub unghii, trebuie dat la o parte pentru ca nu aparținea inițial corpului tău. De abia acum putem să te suim pe cântar și să îți vedem greutatea corectă. Această parte a exercițiului s-a încheiat.

Acum, să trecem la următoarea etapă a controlului: mintea și spiritul. Hai să dăm la o parte pentru o clipă tot ce nu îți aparține, orice gând care nu a fost al tău la origine.

Să începem cu toate conceptele tale, ce ai studiat, ce crezi, ce îți imaginezi, toate imaginile adunate în minte.
Toate amintirile, au apărut după ființa ta, nu odată cu ea. Trebuie să îți cântărim ființa originară, care a început la zero.

Prin urmare, orice a fost obținut, trebuie dat la o parte. Pentru moment, o să îți scoatem toate aceste lucruri, ca să te putem cântări exact așa cum ești, fără ceva adăugat. Trebuie să îți luăm și toate proiecțiile, cele mai frumoase visuri și amintiri. Haide, scoate tot de pe tine, absolut tot!

Și în sfârșit identitatea ta, acest neprețuit "eu" care, de asemenea, nu îți este originar! Haide să îl includem și pe el. Dă-l la o parte. Acum ești exact așa cum ai fost la început, fără nimic în plus. În clipa asta, conștiința îți este curată. Mulțumesc foarte mult... pufff! Foarte bine. Ne-am întors la punctul zero - ești gol!

Hai să trecem la spirit, unde este? Ce ar putea fi dat la o parte? Ce ar putea fi curățat? Toate conceptele ți-au fost eliminate deja. Toate ideile ți-au fost date la o parte. Ești curat! Mai ai ceva de spus din acest loc? Vreo reclamație? Mai păstrezi ceva ce ar fi trebuit să predai? Cine ești tu în lipsa oricărei noțiuni? Simte-ți ființa. Simte ceea ce rămâne așa cum este, așa cum a fost dintotdeauna. Ești golit de toate, nimic nu te ține legat.

A fost puțin mai greu cu identitatea, dar acum a dispărut și ea, fără urmă. Acum vezi că nu ai de ce să reprimi simțurile; ele funcționează în mod natural, pentru că au aparținut corpului de la bun început. Toate sunetele, senzația vântului, totul se desfășoară dar nu mai există nicio poveste, niciun "al meu", nicio dorință.

Totul este proaspăt, toate percepțiile tale sunt proaspete. Este ca și cum ai scrie pe apă - peste un minut nu mai poți citi nimic. Nu ai pagini de dat - atât de proaspăt! Doare? Ești dezamăgit?...


CUPRINS:

Cuvânt înainte
Celălalt ghimpe

Prima întâlnire cu Mooji

Recunoașterea Sinelui... 1
Întrebarea piranha... 7
Lasă răspunsul și adâncește-te în întrebare... 13
Rămâi Cel fără de formă... 17

A muri înainte de a muri... 23
A trăi suferința experienței... 31
Tărâmul lui "nu știu"... 39
Un joc divin... 47

Ajutorul unui maestru... 51
Cunoașterea trebuie trăită... 57
Eu sunt Acela... 63
Acest "eu" schimbător... 67

Întâi, cunoaște-ți Sinele adevărat... 75
Luptă pentru Aur... 81
Mai subtil decât gândul... 85
Uită de toate astea... 89

Recunoaște că este un vis... 95
Nu există niciun "fel" de a fi... 99
Cine îți trăiește viața?... 105
Adevăratul maestru nu are nicio învățătură... 117

Fii tu maestrul meu!... 123
Singurul hoț din Univers... 129
Acordă toată atenția!... 133
Ceea ce vezi nu este ceea ce sunt... 145

Fii precum spațiul... 151
Să ți se taie capul!... 161
Ai putea spune că tu ești Dumnezeu?... 167
Nimic nu există fără un observator... 171

Neantul care umblă sub forma unei ființei umane... 175
Nu-ți umple mintea cu instrucțiuni... 181
Libertatea de a nu fi "cineva"... 185
Conștiința se joacă de-a Totul... 189

Nu căra nimic cu tine... 197
Nu deschide parașuta prea repede!... 203
Focul descoperirii Sinelui... 209
Încrede-te în grația care te-a adus aici... 213

Pentru cel care cunoaște, nu se întâmplă nimic... 217
Dezbracă-te complet... 221

Cuvinte de rămas-bun
Glosar

Mulțumiri

Despre Mooji
Micuțul val rătăcit

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.066 sec